Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
NedameT
NedameT
VİP ÜYE

Akılsız Hallerim. Duygu ve Ruh.!

Yorum

Akılsız Hallerim. Duygu ve Ruh.!

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

96

Okunma

Akılsız Hallerim. Duygu ve Ruh.!

Akılsız Hallerim. Duygu ve Ruh.!

Duygu ve Ruh.
Bedenimizin diri ve çekiciliği için ruhumuzun zinde ve sağlıklılığı elzemdir.
Birlikteliğimizin sağlam ve kalıcılığı için duygu dünyamızın da aynı amaç ve hedefte inançlı sarsılmaz olması da olmazsa olmazlardandır.
Bir insanın ruhu bedenini terk ettiğin andan itibaren,
Bedeni ne kadar çekici ve güzel olursa olsun kısa zaman sonra çürümeye yüz tutar,
Ne kadar vazgeçilmezimiz olsa da en nihayetinde ruhsuz beden varlığıyla varlığımıza yük olur her geçen zaman zarfında tahammül sınırlarımızı zorlar.
Ondandır ki insanlık tarihi boyunca ruhu bedenini terk edenleri inançlarına göre kültürler imha etme yöntemleri geliştirmiştir,
kimi inançlar kutsamış mumyalamış kimi inançlar toprağa gömmüş kimi inançlar yakarak kurtulmuş.
Bu tür yöntemler hayal etme sınırlarını bile zorlayacak derecede çeşitlendirilebilir.
Bazı inançlar ruhundan arınan bedenleri dağ başlarında doğaya terk etmişlerdir.
ez cümle ne kadar eşsiz güzellikte ne kadar erişilmez çekicilikte olursa olsun.
Ruhundan azade beden yük olur.
Nasıl ki beden varlığını ruha borçluysa.
Toplumlar topluluklar da birlikteliklerinin kalıcılığını duyguya dayandırmak zorunluluğundadır.
Aynı amaca aynı hedefe yönlendiren motive edecek duygudan yoksun toplumlar, medeniyetler yok olmaya tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkum olurlar.! xkx

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Akılsız hallerim. duygu ve ruh.! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Akılsız hallerim. duygu ve ruh.! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Akılsız Hallerim. Duygu ve Ruh.! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL