Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
erhantigli
erhantigli

Basınımızın acıklı dili

Yorum

Basınımızın acıklı dili

( 1 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

56

Okunma

Basınımızın acıklı dili

BASINIMIZIN DİLİ
Gazete haberlerinde ve köşe yazarlarında son zamanlarda bir özensizlik ve yabancı hayranlığı görülüyor. Bu konuda birkaç örnek vereyim.
Konsept, deepfake, versiyon, minimalist, ikonik, verthink, entegrasyon, enfekte etmek...
Bu sözleri ille de kullanmak gerekiyor, yanlarına parantez içinde Türkçeleri yazılabilir.
Ayrıca bütün spor kulüpleri sezonu start vererek açıyorlar!
Yeni meslek çıktı: influencerlik!
Bu bilinçsizlikle bakalım daha neler çıkacak?
Dövmek gibi Türkçe bir söz varken, şimdi darp etmek diyor haberciler.
Avukat bir arkadaşımın anlattığına göre, yargıç karısını döven sanığa onu niçin darp ettiği sormuş. Sanık darbı harp sanmış, "Ben harp etmedim, sadece birkaç tokat vurdum" demiş.
Medya diliyle, yabanı sözler bizi entübe edecek yakında. Onun için, yol yakınken gerekli önlemleri alalım, dilimizi darp ve harap olmaktan kurtaralım.
Erhan Tığlı

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Basınımızın acıklı dili Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Basınımızın acıklı dili yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Basınımızın acıklı dili yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL