Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
HAZAL NEBİOĞLU
HAZAL NEBİOĞLU

İNSAN EN ÇOK İÇİNDE ÜŞÜR...

Yorum

İNSAN EN ÇOK İÇİNDE ÜŞÜR...

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

32

Okunma

İNSAN EN ÇOK İÇİNDE ÜŞÜR...

İNSAN EN ÇOK İÇİNDE ÜŞÜR...

Bugün yine öfkenin çenesinin ne kadar düşük olduğunu, kırgınlığın ağzını bıçak açmadığını fark ettim. Öfke… Dudaklarda takılı kalan, fısıltıdan öteye geçemeyen bir ateş gibi. Patlamak ister, bağırmak ister, ama bir parça yürek, daha fazla yara almaktan korkar ve susturur. Kırgınlık ise çok daha derin, sessiz, sinsice büyüyen bir gölge gibi. İçine yerleşiyor, çoğalıyor; anlatmaya kalksan kelimeler yetmiyor, boğazında düğümleniyor. Konuşsan acıyı çoğaltacak, susmak zorunda kalsan yüreğin eziliyor.

Ve işte tam o anda yalnız kalıyorsun. Gülüşün yerinde, gözlerin başka bir yerde… Söylenmemiş sözler, yapılamamış şeyler, kaybedilmiş anlar… Hepsi içinin en karanlık köşesinde birikiyor, bir yara gibi, sızlıyor. Gözyaşların görünmese de, yüreğin sessizce ağlıyor; her nefeste geçmişin ağırlığı omuzlarını bastırıyor. Öfke kısa süreli bir fırtına gibi geçiyor, kırgınlık ise gölge gibi peşinden ayrılmıyor. Adım attığın her yerde, hatırladıklarınla karşılaşıyorsun, hatırlamak istemediğin her şeyle yeniden yüzleşiyorsun.

Büyüyorsun… Sessizce acıyı taşıyorsun, kırgınlıkla olgunlaşıyorsun, öfkeyi dizginlemeyi öğreniyorsun. Ama içindeki ağırlık, konuşulmayan, söylenemeyen ve dokunulamayan parça hiç kaybolmuyor. İçinde acı çeken insan bilir ki bazen en güçlü olan sessizdir, en derin olan görünmezdir. Ve sen, bugün, öfkenin çenesinin düşük olduğunu, kırgınlığın ağzını bıçak açmadığını bir kez daha anlıyorsun.

Ve işte o son anda, tüm sessizlik ve acı bir araya geldiğinde… yüreğin en derininde, sözcüklerin ulaşamayacağı bir boşlukta, yalnızlığın ve kırgınlığın ağırlığını tam olarak hissediyorsun. Öfken sustu, kırgınlık konuşmadı; ama acı, bütün varlığını sarıyor. Ve sen, bunu hissetmekten başka çaren olmadığını biliyorsun. İşte tam o an, insan olduğunu, eksik olduğunu, kırık olduğunu ve tüm bunlara rağmen ayakta durduğunu en derinden anlıyorsun.


---

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnsan en Çok iÇinde üşür... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan en Çok iÇinde üşür... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSAN EN ÇOK İÇİNDE ÜŞÜR... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
4.12.2025 15:45:12
Beğeni:
2
Okunma:
32
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL