Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

NORMALLEŞTİRDİLER SİLAHI

Yorum

NORMALLEŞTİRDİLER SİLAHI

( 3 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

128

Okunma

NORMALLEŞTİRDİLER SİLAHI

NORMALLEŞTİRDİLER SİLAHI

Ulusal yayın yapan reytingi yüksek televizyonların akşam kuşaklarında yayınlanan dizilerinde silah ve mafya temaları sıklıkla rastlanan bir durum haline geldi.
Süper baba - Ekmek teknesi - Mahallenin muhtarları - Bizimkiler - Perihan abla - Şehnaz Tango - Ferhunde Hanımlar - İkinci Bahar ve bunlara benzer eski keyifli aile dizilerine benzer dizilere artık rastlayamıyoruz .
Normal Aile hikayesiyle başlayan dizilere birkaç bölüm sonra mutlaka silah sokuyorlar Yapımcılar ticari kazanç sağladıkları için bu tarzı benimsiyorlar .
Bu şiddet ağırlıklı diziler toplum için hiç iyi örnek olmuyor
Toplumsal şiddetin dozunu daha da arttırıyor özendiriyor , Popüler kültür haline gelen silah mafya temalı dizilerin normal olmadığını düşünmeye ne zaman şahit olacağız .
Dizilerin, güçlü dramatik yapıları ve sürükleyici hikayeleriyle toplum üzerinde güçlü bir etkisi var ancak bu hikayelere kan silah ya da mutlaka şiddet var Bu diziler gerçek hayatta ortaya çıkan şiddeti adeta olağan bir şeymiş gibi sunarak bu algıyı daha da güçlendiriyor , kısıtlı imkanlarla yaşayan ailelerin televizyonlarından başka sosyal eğlencesi olmayan bu kesim gençlerine mafya dalavere sahtekarlık ve şiddet , öğretici birer kurs gibi .
Nasıl işkence yapılır , nasıl racon kesilir , nasıl tuzak kurulur her şeyi görüyoruz .
İzleme kardeşim zorla mı izletiyorlar diyenler olabilir .
Ancak bu sözün manası artık kalmadı , çünkü yüksek reytingli televizyonların TV dizilerinin tamamın da silah şiddet var . Silahın girmediği dizi yok kadar az.
Tv izlemeyenler için bir sıkıntı yok , ancak tek eğlencesi televizyon olan zaten hayatın bütün zorluğunu meşakkatini çeken emeklilerde ve alt gelir gruplarında bu temalar daha da karamsarlık gerginlik ve stres yaratıyor ,
Feodal ilişkiler aşiret ağalık mafya sürekli büyüyerek devam ediyor .
Bu şiddet sahnelerini 13-15 yaşında çocuklar izliyor ,dayak , adam kurşunlama ,kol kırma, parmak kesme , boğazlama , boğma , kan revan görüntüler artık hayatımızın parçası haline geldi .
Sonra 18 yaş altı çocuklarda şiddet mafya özentiliği neden bu kadar arttı diye soruyoruz , Dizi , Film deyip geçmemek lazım ne veriyorsan topluma onun karşılığını katlanarak geri alıyorsun .
Reytinglerin en tavan yaptığı saatlerde akşam kuşağında şiddet ağırlıklı 1 dizi varsa alternatif olarak 10 tane de Aile adabına uygun dizilerin olması gerekiyor . şimdi bunun tam tersi bir durum yaşanıyor .
Tek eğlencemize kan silah mafya bulaştırdılar.

Orhan Gülaçar

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Normalleştirdiler silahı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Normalleştirdiler silahı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
NORMALLEŞTİRDİLER SİLAHI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
21.11.2025 12:18:37
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık hocam. Tebrik ederim.
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
20.11.2025 13:10:46
5 puan verdi
Kıymetli abim, yazdığınızda toplumun en önemli yarasına dokunmuşsunuz; televizyon dizilerinin şiddeti olağanlaştırarak topluma verdiği zararları çok net ortaya koymuşsunuz. Maalesef bu yapımlar, gençlerin zihninde yanlış bir özenti ve hayranlık oluşturuyor, ailelerin huzurunu da gölgeleyebiliyor. Kaleminize sağlık, bu uyarıcı satırlar toplum için gerçekten kıymetli.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL