2
Yorum
9
Beğeni
5,0
Puan
125
Okunma

BİR ÖMER AĞA DÜŞÜNÜN Kİ...ufak -tefek geniş omuzlu iri kasları olan bir güreşçi gibi atletik, aktif ve yerinde duramayan bu insana has bel-kader.. Mersinde --AKEL PASAJI İÇİNDE--UZUN BİR PASAJIN SONUNDA...bir tuvalet işletmecisi ve aynı zamanda...halde hamallık yapan bu insan...EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARAN--SAYGIDEĞER BİR İNSAN .
SEVGİYLE HER KESE YARDIMA KOŞAN ...BU İNSAN ; geçimi için. Halde ...hamallık yaparken sırtına vurulan eski meyve sandıklarından 12.sini...yada iddiayla 40-sandığı sicim ve kendirle bağlayıp...500-600 kilo ağırlığın altında onları yıkılmadan sırtına alıp başarıyla taşıyıp esnaflardan ödül olarak. İki ekmek arası. BİR KİLO ...ŞAM TATLIYLA DÖŞEYİP YİYEN ..BU GÜZEL İNSAN İDDİAYI DA...çok severdi . Tuvaletin kasasında otururken kaşla-göz arası tuvaletlere su döküp temizleyip-yıkayan bu insan.. emeği karşılığı kimseyi zorlamaz-paraya bakmaz ve sadece...BOŞ GEÇMEYELİM BEYLER DİYEREK UYARIRKAN...İNSANLAR ONA KIYMETLİ YÜZÜK YADA SAAT’İNİ VE PARALARINI--GÖZLÜĞÜNÜ TESLİM EDER...bazıları da tuvalette abdest aldığı için eşya teslimi iöin kilitli kasaya bırakılır bu güven duyulan onurlu insana emanet verilirdi. hiç bir emanet karşığı da hiç bir ücrette istemez.. gönlü zengin bir insandı. bu fakir insan ayda bir Yozgat’ta ki aile ve çocuklarına elden para gönderir yada kendi üç ayda bir memleketine gider yarenleriyle ..eş-dost akrabayla da görüşür...ziyaret ederdi .
BU GÜZEL İNSAN BOŞLUK BULUNCA...PASAJI SÜPÜRGE OTUYLA SÜPÜRÜR...yıkar temizler , pasaja atılan çöpleri temizler...ATMAYIN KARDEŞİM ÇÖPLERİNİZİ..AYIPTIR DİYEREK ,,,İNSANCA UYARIR...insanlarla şakalaşır , selamlaşırdı...o Akel pasajının gülü ve yardımseveri, herkesle de güzel geçinirdi .tanımadığı insan yoktu. Hatta insanlar süpürge , faraş , pense , tornavida , kurbağacık , su Borusu söküp-takar su işlerinde anında halleder .. el-avuç açmaz kişi para verirse alır vermezse de hiç gönül koymazdı. EL , ELİ YIKAR..ELDE DÖNER YÜZÜ YIKAR...derdi her zaman .
Çocuklarını eşini hiç kimse görmedi ve de bilen yoktu . Bu zavallı gönlü zengin insanın restleştiği bir insanı da ben hiç görmedim . Ne bulursa yer...yufka ekmek -somun arası peynir- zeytin-domates ve salatalık koyar yerdi. bazen ciğerci hasan Ağanın oraya sipariş verir yemeğini orda yemez. İnsanlar tiksinmesin diye paket yaptırır bir köşede hızlıca yer üstüne bekir ustadan güzel bir demli çay içip , hamallık işine koşardı HALE GELEN KAMYONLARDAN...ya yük indirir yada kamyonlara yük yüklerdi . Bu yükleme işi gece sabahlara kadar sürer ..bu kişi işleri bitince ;sabaha doğru başını bir duvara yaslanarak uyurdu. Memleketi ve yaşadığı mersinden başka bir yer de sanki hiç bilmiyordu..40-yıllık tanış hayatında tatil nedir bilmezdi.
ADETA SANKİ BİR SIR KÜPÜYDÜ...buruşuk yıkayıp-giydiği pantolonu , gömleği ve dışardan bile gözüken renk değiştirmiş çamaşırları.. yük kaldırırken ki...popo çatalını gülen yüzü sevgiyle kapatıyordu. BİR GÜN ÖMER AĞA SIRTINA ALDIĞI 30-KASANIN ALTINDA...YAŞLANDIĞI İÇİN.. KASALARIN ALTINDA KALIP DA ÖLECEĞİ KİMSENİN AKLINA GELMEZDİ...HASTANEYE KALDIRILDIĞI ZAMAN..ÇOKTAN ÖLMÜŞ..YAŞLI KALBİ...55- YAŞINA DAYANAMAMIŞTI .BEN İSE ; 16-YAŞINDAYDIM..ÖMER AĞANIN AYAKKABILARINI DA... KOMŞU OLARAK KALDIRMAK VE TOPLAMAK... BANA NASİP OLDU ...! BABAM VE TÜM KOMŞULAR CENAZE NAMAZINI KILIP...bu saygıdeğer-onurlu esnafımızı toprağa vererek kabrini çiçeklerle donattık.
ALLAH RAHMET EYLESİN GÜZEL İNSANIMIZ...HAMAL VE HELACI ÖMER AĞAYA...SELAM OLSUN...SAYGILARIMLA : M.SERDAR AŞCIOĞLU .
BİR İNSANLIK... BİR VİCDAN MUHASEBESİDİR...YAZILANLAR..
BAKMAYIN HİKAYE OLDUĞUNA . BİZİZ...CANLI ŞAHİTLERİ VAR...ÖMER AĞANIN .
5.0
100% (1)