Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
serdarascioglu
serdarascioglu

BAŞIBOŞ BİR HAYVAN GİBİ.....YARATILDIĞINIZI Mİ....SANIRSINIZ...? KURAN-I-KERİM AYETİNDEN ALINMIŞTIR

Yorum

BAŞIBOŞ BİR HAYVAN GİBİ.....YARATILDIĞINIZI Mİ....SANIRSINIZ...? KURAN-I-KERİM AYETİNDEN ALINMIŞTIR

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

156

Okunma

BAŞIBOŞ BİR HAYVAN GİBİ.....YARATILDIĞINIZI  Mİ....SANIRSINIZ...?   KURAN-I-KERİM AYETİNDEN ALINMIŞTIR

BAŞIBOŞ BİR HAYVAN GİBİ.....YARATILDIĞINIZI Mİ....SANIRSINIZ...? KURAN-I-KERİM AYETİNDEN ALINMIŞTIR

Zamanın sonsuzluğunu yaşamak ister insan...! Bazen göç etmelidir göçmen kuşlar gibi...! Makadonyada... özgür bir OHRİD..GÖLÜNÜN KENARINDA BALIKÇIL KUŞLARIYLA BİRLİKTE...KONAKLAMAK NE GÜZELDİR . İnsan hep erteler mutluluklarını... ulaşım ve harcama için para biriktirmez . Fakat beş yılda bir mobilyalarını, cep telefonlarını ..kahve fincanını değiştirir...renkli su , rakı , likör bardaklarını, tencerelerini...kocalarını değiştirir yada eşlerini değiştirirler... Acımasızca . İNSANLARIN İNATLAŞMA HUYU...düşünceleri kendine göre doğru olduğundan...haklı çıkmak adına çirkefleşir yada sesini yükselterek...uzlaşma yolunu--orta yolu---sırat-ül- müstakim yolu...hiç düşünülmez .Herşey göze batmaya başladığında ise ; evlilik..arkadaşlık yada dostluklar..anlaşılmaz hale gelir . Aslında kişiler haklı olsa bile... insan hukuku denen...karşıdaki kişiyi kendi yerine koymak ve kusurları güzellikle halletmek yerine --kişinin ruhunu incitmek--kalp kırmak geçici ego-yu tatmin etme huyu... gönül kırmak ise...kişiyi belki de bir ömür boyu kaybetmektir .davanda haklı yada haksız olmak kişileri çözüme götürmeyeceği gibi...bir ömür suçluluk duygusuna da neden olabilir . Söz söylerken senindir...söz ağızdan çıktıktan sonra artık senin değil...karşındaki kişinin beynine--ruhuna işlenir.
Bunun en tehlikelisi ise ; başkasına verilen söz gelir ve senin alnına yapışır . UMUT VERMEK...YALAN , DOLANLA...kişileri çaresizliğe itmek...günahların en büyüğüdür...! BİRİNE İFTİRA ETMEK...İSE ; TÜM İNSANLARI ÖLDÜRMEK GİBİDİR...! BEN BUNLARI BİLİYORUM...NİÇİN ANLATIYORSUNUZ DER GİBİSİNİZ...? TANRI İSE ; DİYOR Kİ...NAMAZ-ORUÇ-ZEKAT-HAC GİBİ İBADETLERİNİZ KUSUR OLARAK KABUL EDİLEBİLİR FAKAT TANRIYI İNKAR ETMENİN İSE HİÇ BİR AFFININ OLMADIĞI GİBİ...BU KUL CEHENNEMDE...KALACAK DİYOR . KONUYU UZATMADAN EN BÜYÜK GÜNAH SIRALAMASI İSE KURANDA AYRINTILI ANLATILMIŞTIR . Bunların başında... RABBİ inkar---İNSANLARA İFTİRA ETMEK--ALLAHA ŞİRK KOŞMAK--YALAN ŞAHİTLİK YAPMAK,,,KALP KIRMAK...EMANETE İHANET ETMEK...İNSANLARI KANDIRIP ZOR DURUMLARA DÜŞÜRMEK...HAK-HUKUK YEMEK...İŞKENCE YAPMAK VE HAKSIZ YERE ADAM ÖLDÜRMEK...BÜYÜK GÜNAHLARDANDIR...! KURANDA GEÇEN...ayetleri yalanlamak...ben cinlere inanırım...meleklere asla...ALLAH’A...İNANIRIM PEYGAMBERLER ASLA DİYEN...kişi ataist tanrı tanımaz...kafirdir . Ölmeden önce tövbesi yoksa...kuran’da cehennemlikler olarak belirtilmiştir. Bu düşünce...direk şirk... ALLAHA...ortak koşmak’tır . Tanrının..MELEK ,ŞEYTAN GİBİ YÖNETİCİLERE...PEYGAMBERLERE İHTİYACI MI VAR DEMEK...AÇIK ŞİRK’TİR...! DOLAYLI ŞİRK...NEDİR ACABA DİYENLERE BU KONUYU ANLATMAK İSTERİM ...? BEN...ÇALIŞMASAYDIM...BU SERVETİ -MALI-MÜLKÜ...YAPABİLİRMİYDİM...ALLAH VERİRMİŞ--HAZİNESİNDE ÇOKMUŞ HİKAYESİNE İSE HİÇ İNANMAM...KANMAM...diyenlere...TANRI..RAB ŞÖYLE DİYOR ...? BEN İSTEMESEYDİM...SENİN CANINI ANA RAHMİNDE ALIR...AYDINLIĞI İSE HİÇ GÖRMEZDİN...ÖVÜNDÜĞÜN MALIN-MÜLKÜN-SAĞLIĞIN ...ELDE ETTİKLERİNSE HİÇ OLMZDI .

DÜNYAYA GELİŞİN BİLE BİZİM İZNİMİZE TABİ İKEN...İBLİS GİBİ ÖVÜNMEN NİYE...? BİZ İZİN VERMEDEN BİR KUŞ KANAT ÇIRPAMAZ...ÇÜNKÜ ONUNDA CANINI ALIRIZ DİYOR...! EY...AKIL SAHİPLERİ... BİZİM ÖLDÜRDÜĞÜMÜZÜ TEKRAR CAN VEREN...SADECE BİZİZ...! MADEM Kİ...İLMİNİZLE YADA BİLİMİNİZLE ÖVÜNÜYORSUNUZ...BİR MEZARDAKİ ÖLÜYÜ DİRİLTİNDE GÖREYİM DİYOR...! HAYDE...HODRİ-MEYDAN...SİZİNDİR DOSTLAR . SAYGILARIMLA...

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Başıboş bir hayvan gibi.....yaratıldığınızı mi....sanırsınız...? kuran-ı-kerim ayetinden alınmıştır Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Başıboş bir hayvan gibi.....yaratıldığınızı mi....sanırsınız...? kuran-ı-kerim ayetinden alınmıştır yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BAŞIBOŞ BİR HAYVAN GİBİ.....YARATILDIĞINIZI Mİ....SANIRSINIZ...? KURAN-I-KERİM AYETİNDEN ALINMIŞTIR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL