0
Yorum
3
Beğeni
0,0
Puan
142
Okunma
Eğer sizin de ailenizde, babanız veya anneniz sizin yaşama özgürlüğünüzü kısıtlıyorsa; her şeye helal-haram gözüyle bakıyorsa, gülmek, giyinmek, yeni şeyleri deneyimlemek gibi durumlara “haram” diye bakıyorsa, bana göre bu ağır bir hastalık belirtisidir. O zaman ölüm var diye gülmeyelim, sonuçta ne demişler; ne dünya için aşırı çok çalışın, ne de ahiret için… Her ikisini de ölçülü şekilde yaşayıp eğlenelim. Bu şekilde yaşamak olmaz.
Ya da sizinle sohbet ederken, iletişim kurarken, fikirlerinizi önemsiz bir şekilde görüp sizinle sohbet etmiyorsa; sizinle argo ve küfürlü şekilde konuşuyorsa; sizinle şiddet yoluyla üstünlük kurmaya çalışıp sizi kendi yetişme tarzında yetiştirmeye çalışıyorsa, bu olamaz. Ben senin gibi olmak zorunda değilim; sonuçta herkes farklı bir bedende, farklı bir ruhta yaratıldı.
Bir insan üzerinde bu şekilde aşırı baskı kurmak normal davranış değildir, bu geçmişe takılı kalmaktır. O yüzden ben sen olmayacağım, sen de ben olmayacaksın.