Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ENESTURGUT
ENESTURGUT

Beklemek

Yorum

Beklemek

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

215

Okunma

Beklemek

Beklemektir insanın kaderine düşen. Öyle olur ki, neredeyse sever hale gelir beklemeyi. Tek başına sırtlanır, kimseye vermek istemez. Bazen belli bir süre içinde geleceği bir haberin, bir dostun, bir yarin yüzünü görme arzusunu yüreğinde hissetmek. Bazen de bir ömür boyu, süresiz, umutsuzca beklemek. Ama böyle olsa da , bir umut kıvılcımını yakmak için yine beklemeyi seçer insan. Aylardır, yıllardır beklemek, sabır ağlarını örür büyük bir titizlikle.

Bazen de kuşlar pencerene gelip senle beraber bekler. Sana adeta moral olur bu. Kim bilir, içindeki sessiz çığlıkları duyup gelmişlerdir. Ve sen, ’ ne iyi ettiniz de geldiniz, hoş geldiniz’ diyerek ufak da olsa yüzünüzde tebessüme yol açarlar. Akşam olunca da kuşların her birini başka ağaçlara yollayıp, yine kendini uzaklara dalgın bakışlarla baş başa bırakırsın. Beklerken insan, sevineceğini hesap ederek bekler belki. Ansızın mutlu olacağına inanarak bir işareti bekler belki. Zaman içinde beklemek, seni bekleyen yapar. Hiç bir vakit beklenen olmazsın kim bilir.

Madem beklemek, bu kadar gizemli, meşakkatli bir şeydir, değse bari. Sanki bir ödül alır gibi hak kazansan. ’Al bunu hak ettin sen, bu kadar beklemenin sonucu buydu’ diyerek hak ettiğin değeri, kıymeti verseler. Ya da beklemeyi alışkanlık haline getirenler, bir beklenti içinde olmazlar hiç bir zaman. Bir de severek beklemek var, istemeye istemeye beklemek var, zorunlu beklemek var. Acaba biz, bu saydıklarımdan hangisinin içindeyiz ?

04.05.2024

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Beklemek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Beklemek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Beklemek yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL