Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Gurbet Adam
Gurbet Adam

Ayakkabıcı Yusuf’un Amerika Macerası

Yorum

Ayakkabıcı Yusuf’un Amerika Macerası

( 2 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

308

Okunma

Ayakkabıcı Yusuf’un Amerika Macerası



Yusuf, küçük bir Anadolu kasabasında ayakkabı tamircisiydi. 30 yıldır çekiç sallıyordu ama artık çekiçle değil, hayallerle bir şeyler yapmak istiyordu. Bir gün komşusu Amerika’dan geldi, üstünde marka kıyafetler, dilinde “Abi oralar çok başka!” cümleleri…
Yusuf’un içi gitti:
“Benim de nasibim var orada.”

İki ineğini sattı, borca girdi, vizesini aldı. Uçağa binerken karısına, “Bir sene çalışıp döneceğim, seni Paris’e götüreceğim!” dedi. Kadıncağız inanmadı ama “Allah yardımcın olsun” deyip yolcu etti.

New York’a ilk adım attığında gördüğü şey neydi?
Kaldırımda koşu yapan insanlar! Yusuf şaşkın:
— Bizde olsa ‘N’apıyon koşarak?’ derler, burada herkes maratoncu!

Dil bilmiyordu, para yoktu. Hemşehrilerinin yanında kalmaya başladı. Onlar da kendi derdinde. İlk işi, bir lokantanın mutfağında soğan doğrarken buldu.
“Usta ayakkabıcıydım, geldim soğan soyuyorum!” diye içinden geçirdi ama kimseye söylemedi. Her gece gizli gizli ağladı, ama ertesi gün yine işe gitti.

Bir gün, çöpe atılmış bir eski spor ayakkabı gördü. Dayanamadı, aldı, tamir etti. El mahareti var ya! Lokantada çalışanlar görünce şaşırdı. Derken biri dedi ki:
— Abi bunları Instagram’a koy, millet vintage diye paraya boğar!

İşte Yusuf’un kaderi değişti. Küçük bir Instagram hesabı açtı: “FixYourKicksNY”
İlk haftada 3 müşteri, ikinci haftada 30 müşteri… Derken Yusuf, mutfaktan ayrılıp Brooklyn’de mini bir tamir atölyesi açtı. Hem Amerikalılar hem göçmenler ayakkabılarını getiriyordu.
Yusuf her onarımın altına yazıyordu:
“Ayağınız yere sağlam bassın!”

Bir gün karısına video araması yaptı.
— Hatun, bak burası benim dükkan!
Kadın gözyaşlarını sildi:
— Paris’i boşver Yusuf, yeter ki sağ salim ol.
O an Yusuf anladı: İnsan bazen para için yola çıkar, ama değerini yolda bulur.

Şimdi Yusuf’un atölyesinin duvarında büyük bir yazı asılı:
“Bavul dolusu hayal getirdim, çiviyle tutturdum.”

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Ayakkabıcı yusuf’un amerika macerası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ayakkabıcı yusuf’un amerika macerası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ayakkabıcı Yusuf’un Amerika Macerası yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Muhammed67
Muhammed67, @muhammed67
28.7.2025 00:07:26
5 puan verdi
Gönülden kutlarım. Güzel bir öykü 👍
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL