Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

EMEKLİLER.

Yorum

EMEKLİLER.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

147

Okunma

EMEKLİLER.

EMEKLİLER.

EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA.
Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, emeklileri zorluyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarının artık geçinmeye yetmediğini belirterek acil çözüm çağrısında bulundu. Erdursun, “Emekli aylıkları güncel değerini kaybetti. İntibak düzenlemesi yapılmazsa, bugünkü alım gücü daha da düşecek” ifadelerini kullandı.
“ENFLASYON FARKI YETERLİ DEĞİL”
Mevcut uygulamada emeklilere yalnızca TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon farkı kadar zam yapılması eleştiriliyor. Erdursun’a göre bu yöntem, gerçek enflasyon karşısında emeklilerin gelirini korumaya yetmiyor.
“Sadece enflasyon farkı değil, köklü bir intibak düzenlemesi gerekiyor. Emeklilerin yaşam standartları her geçen gün geriliyor” diyen Erdursun, sosyal devlet anlayışının gereği olarak emeklilere hak ettikleri yaşam koşullarının sağlanması gerektiğini belirtti.
OECD RAPORU: TÜRKİYE İLK 5’TE
Erdursun’un uyarıları, OECD’nin 2023 verileriyle de örtüşüyor. Rapora göre, Türkiye emekli gelir eşitsizliğinde 38 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Özellikle 65 yaş üstü bireylerde gelir farklarının çok yüksek olması, emeklilerin önemli bir kısmının asgari geçim şartlarına dahi ulaşamadığını gösteriyor.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Emekliler. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Emekliler. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EMEKLİLER. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL