Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Sessiz yankı
Sessiz yankı

İpi Kim Çekiyor

Yorum

İpi Kim Çekiyor

( 2 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

124

Okunma

İpi Kim Çekiyor

İpi Kim Çekiyor


Bazen bağırmak istersin.
Ama sesin dudaklarından bile geçemez. Boğazında düğümlenir, geri döner — çünkü bir yerlerde, bilinmeyen bir el o düğümü sıkı tutuyordur. İnsan, en çok da haksızlığa uğradığında konuşmak ister. Ama konuşamaz. Peki neden?

Kim susturur bizi?

Toplum mu? Aile mi? Alışkanlık mı? Yoksa kendi içimizde büyüttüğümüz görünmez muhafızlar mı?

Belki çocukken, “Sus konuşma, ayıp” diyen bir bakış. Belki “Aklın şimdi almaz, büyüyünce anlarsın” sözü. Belki de sadece içimize kazınmış o susma disiplini.

Zamanla sessizlik, bir yaşam biçimi haline gelir. Haksızlığa uğrarsın ama düşünürsün: “Ya daha kötü olursa?”
Kendi sesini bastırırsın, çünkü karşındaki kadar sen de kendinden korkarsın.
Bazen de öyle iplerle bağlanmışızdır ki, o iplerin ucunu kimin tuttuğunu bile unutmuşuzdur.
Ama hâlâ çekiyor birileri. Hâlâ izin vermiyorlar ki “Dur!” diyelim.

Asıl acı olan şu:
İnsan sustukça o ipler daha da sıkılaşır.
Bir gün, sesin tamamen susarsa...
İçindeki “sen” de sessizliğe karışır.

Oysa konuşmak bazen devrimdir.
“Hayır” diyebilmek, kendini sevmeye başlamaktır.
“Beni incittin” diyebilmek, belki de zinciri kırdığın ilk halkadır.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İpi kim Çekiyor Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İpi kim Çekiyor yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İpi Kim Çekiyor yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
30.5.2025 16:14:29
Beğeni:
2
Okunma:
124
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL