Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Yasin Yıldız
Yasin Yıldız

Çıkar Çatışmaları

Yorum

Çıkar Çatışmaları

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

4,0

Puan

349

Okunma

Çıkar Çatışmaları

Devletlerin çıkar çatışmaları, bilinen bir gerçektir. Maalesef bu çıkar çatışmaları, bazen tahrif edilmiş dini argümanlarla desteklendiği zaman; insanlık için felakete ve soykırıma varan neticeler meydana getirmektedir.
Tarihte bu tür olay ve suiistimallere sıkça rastlanmaktayız. Günümüzde Ortadoğu’da Siyonist İsrail terör devletinin, Filistin ve Lübnan’da yaptığı mezalim “Soykırım” boyutlarına ulaşmıştır. Maalesef dünyada egemen olan devletler bu zulmü seyretmekte ve hatta çoğunlukla AB ve ABD devletleri de bu zulmü desteklemektedir.
Dünyada vicdan sahibi bireyler ve toplumlar, bu küresel menfaat çetelerine karşı toplumsal bir bilinç oluşturmak zorundadır. Bu bilinç; devletlerin çıkarından daha önemli olan “bireyin haklarını” merkeze alıp, daha yaşanabilir bir ortam için mücadele etmeleri elzemdir.
Özellikle tüm dünya halkları için, çok büyük bir tehlike olan Siyonizm = (üstün ırk) anlayışına karşı ortak bir tavır geliştirilmez ise; tüm dünya halkları için; daha büyük felaketlere yol açacaktır. Siyonist çetelerin tüm dünyada kurduğu bu “menfaat ağı” hiçbir etik ve ahlaki kural tanımadan, tüm insanları kendi sömürü çarkında ezmektedir.
AB ve ABD başta olmak üzere, bu sömürü düzenini ayakta tutmak için bir çaba içinde olduğunu görüyoruz. ABD seçimlerini kazanan Trump, daha göreve başlamadan, ekibinde yer verdiği kişilerin şimdiden Siyonizm seviciliği ile ön plana çıkmaları, tüm dünya halkları ve özellikle Ortadoğu halkları için, daha büyük felaketlerin olacağının endişesini taşıyoruz.
Dünyadaki büyük değişimlere imza atan büyük liderleri tarih kaydetmiştir. Bu günde “Dünya barışına” ve temel “İnsan Haklarına” katkı vererek tarihe geçmek isteyen Trump, Putin veya diğer liderler için; önümüzdeki zaman tarihi bir fırsattır. Aksi takdirde tarihte zulüm ile anılan Firavunlar, Nemrutlar ve Hitlerin yolunda anılıp, uhrevi hayatta “ebedi cehennemde” ilahi azaba duçar olacağını Kadir-i Zül Celal haber vermektedir.
Dolayısıyla “Zulm ile abad olanın; akıbeti berbat olur inşaallah! Zalimler için; yaşasın cehennem” niyazında bulunuyorum.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

4.0

100% (1)

Çıkar çatışmaları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çıkar çatışmaları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çıkar Çatışmaları yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL