Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Z. Zemberek
Z. Zemberek

KURBAN

Yorum

KURBAN

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

334

Okunma

KURBAN

KURBAN

Hayat sınavdır. Bunu bilmek, sorunlara, sorulara hazır olmak, kurtuluşa en önemli adımı atmak demek! İlk adım bilinçli ise başarı ve huzur arkasından koşarak gelir. Bilinçsiz, amaçsız yaşan neye, nereye ulaşacak. Hep karamsarlıklarda kalacak. Başarıya, huzura uzak olacak. Mesela; Din kardeşlerimizin çoğunluğu “Kurban” kesiyor. Ancak kaç din kardeşimiz bu ibadetin amacını ve maksadını biliyor. Kimi kurbanı et yemek için bir bahane sanıyor. Kimi bir gelenek-görenek, kimi ibadet olduğunu biliyor. Gereği nasıl yapılır bilmiyor, öğrenmiyor, öğrenmeye gerek görmüyor. Biz bildiğimiz kadarını şiirimizde anlatmaya çalışıyoruz. Öğrenme merakınızı uyandırırız inşa Allah.

KURBAN
Yüce Yaratanımızın zengin mümin kullarına vacip/sünnet emri,
Mümin zenginler, şükür için yılda bir kez yerine getirirler bu emri,
Müslüman kardeşlerin çoğu tam idrak edememişler ki bu emri,
Sanırlar ki Kurban et tir, Et kurban değildir, Kurbandır, Kurban,

Çoğu zaman kul hakkını gerektiği kadar gözetmezler, nedense?
Kurban kesme adamını, okumazlar, öğrenmezler sanki bilmek istemezler,
Okumanın, öğrenmenin Müslümanlara farz olduğunu sanki bilmezler,
Sanırlar ki Kurban et tir, Et kurban değildir, Kurbandır, Kurban,

Kurban en çok emek verilmiş, helal para ile alınır,
Hiç bir şekilde kul hakkı karıştırılmaz, risk var ise helallik alınır,
Kurban yeni gelin adayı gibi güzelce temizlenir. süslenir,
Sanırlar ki Kurban ettir, Et kurban değildir, Kurbandır, Kurban,

Kurban güzelce beslenir, şefkatle sevilir,
Kesim yerine götürülürken gözleri bağlanır,
Tekbirler, dualar eşliğinde kesim yerine varılır,
Fazla bekletilmez, dualarla kurbana eziyet edilmeden kesilir,
Sanırlar ki Kurban et tir, Et Kurban değildir, Kurbandır, Kurban,

Özenle kesilen kurban, özenle üçe taksim edilir,
Dualarla dağıtılır, dualarla yenilir, misafirlere ikram edilir,
Yüce Yaratana verdiği nimetlere, kurbanın tekrarına nasip duaları edilir,
Sanırlar ki Kurman et tir, Et Kurban değildir, Kurbandır, Kurban,

Aman ha! Dikkat et! Kurbanına!!
Kurban iken Kurbanın, Olmasın et!
Olmasın bilmeyene Kurmanın meze et!
Kurban asla! Et değildir. Kurbandır, Kurban!

Kurbanı bilinçsiz olarak keserek çok veballere-günahlara gireriz. Sevap kazanalım, Yüce Allah’(c.c.)in rızasını kazanalım derken, gazaba, azaplara uğramak var. Dinimiziz kolaylık dinidir. Ama hafife asla alınamaz. Kurban kesmeye arar verdik mi. Başlayacağız bu kurbandan nasıl, daha çok sevaplar kazana bileceğimizi araştırmayışın öğrenmeye.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kurban Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kurban yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KURBAN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL