İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
Müşteki
Müşteki
VİP ÜYE

HAMAL

Yorum

HAMAL

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

324

Okunma

HAMAL

HAMAL
Bir karmaşıklığın içinde buldu kendini. Anlam veremiyordu olup bitenlere. Binlercesi içinden, dünya denen bu gezegende var olmak için zafere ulaşmıştı. Sahi insan kendi isteğiyle dünyaya gelmek ister miydi?
İnsan, varoluşun sırrına anne karnında ermeye başlıyordu. İşte bu mucize kader ile alın yazısı arasında geçecek ömrün habercisiydi.
Benin hikayesi de burada başlıyordu. Dokuz ay anne karnında saltanat sürdükten sonra, dünyaya gözlerini açan hiçbir canlıda olmadığı kadar, anneye muhtaç bir yaşantının ilk adımları başlıyordu.
Binlerce ismin arasından kendisine hamal denilmesini tercih etti. Çünkü: göğsünde taşıdığı kadim emaneti teslim edene kadar dünya alemine ait olan binlerce yükün altına girecekti.
Serpilip boylanana kadar ailesine yük olacağını idrak ederek,
Çocukluğundan feragat edecek ve derin düşüncelere dalacaktı.



Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hamal Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hamal yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAMAL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
21.7.2024 20:37:45
Beğeni:
2
Okunma:
324
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL