Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Z. Zemberek
Z. Zemberek

ÇOBAN REİS

Yorum

ÇOBAN REİS

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

240

Okunma

ÇOBAN REİS

ÇOBAN REİS

Okumadığımızdan öğrenmek istemediğimizden bilmiyoruz. Neden bunlar başıma geldi, ben nerede yanlış yaptım ki, demeyi isyanı biliyoruz. Neremiz doğru ki, misali geliyor aklımıza istesek de, istemesek de. Helal kazanmak için yola çıkarken, Besmele ile başlarsak, Helal kazanır helal yerlerde harcarsak, bizim Sağlığımız ve Huzurumuz kolay, kolay bozulmaz. Ne bulursak yersek, helali-haramı gözetmezsek! Hastalıklardan ve Huzursuzluklardan kurtulamayız.
Zaten öyle değil miyiz? Her kesler hasta veya Huzursuz. Sağlığı, Huzuru yerinde olanlarımız çok az. Çünkü Helal- Haram ayıranımız çok az. Doktorlarımızda şaşırıyorlar bu halimize. Şehirlerde yaşayıp ta yediği önünde, yemediği arkasında, Her zaman Doktor kontrolünde, Sözde sağlıklı besleniyor. Ama hastalıklardan kurtulamıyorlar. Geçen elli yıla göre, zenginliğimiz beş kat arttı ise, hastalıklarımız ve huzursuzluğumuz elli kat, yüz kat artmadı mı? Fazlası var eksiği yok. Her gün Televizyonlarda her kesler konuşuyor, Şunu yerseniz daha sağlıklı olursunuz, yok bunu yerseniz daha sağlıklı olursunuz. Bizce bunlar boş laflar, Haram yiyorsanız, Haram giyiyorsanız, Haramlara bakıyorsanız, Haram söylüyor, haram dinliyorsanız ve haram yerlerde geziyorsanız, bunca haram ve günahlardan sonra sağlık huzur beklemek, pek sağlıklı düşünce değil. Ha bire yiyoruz, sağlıklı besleniyoruz, daha çok şişmanlıyoruz, daha çok hastalanıyoruz. Kimileri açlıktan, Kimileri tokluktan ölüyorsa! Bu işlerde bir yanlışlık var demektir. Bu Yanlış düşüncelerden, Yanlış yollardan Doğrulara, oradan da Sağlık ve huzura gidilmez. Gidilmiyor da Şiirlerimizin tamamını okuyup üzerinde o kaybettiğimiz düşünme süzgecinden geçirirsek, anlayacağız inşallah. Anlayınca da kurtulacağız inşallah.
Aklımızı, Düşünme süzgecimizi tekrar kullanmak zahmetinde bulunabilirsek, Telefonlar da internetlerde zamanımızı, boş hatta zararlı şeyler için öldürmekten, vazgeçebilirsek, Salığımıza ve huzurumuza kavuşuruz. Bizimki sadece temenni ve tedbir! Harama sadece haram deyip geçmekle, Haramı hafife alma, Haram cehennem ateşi demek, Aman ha! “HARAM SADECE HARAM DEĞİLDİR”. Neden? Derseniz nedeni şiirimizde?

ÇOBAN—REİS
evinin imamı, müezzinidir, çoban,
evinin polisi, askeridir, çoban,
evinin doktoru, hemşiresidir, çoban,
reis, çobandır—çoban, reis,

ailesinin hâkimi, savcısı, avukatıdır, reis,
ailesinin aşçısı, bulaşıkçısıdır, çoban reis,
ailesinin hizmetçisi, temizlikçisidir reis,
çoban, reistir—reis, çoban,

yuvasının edep, terbiye hocasıdır, çoban,
yuvasının öğretmeni, eğitmenidir, reis,
yuvasının her şeyidir, her şeyinden sorumludur, çoban,
reis, çobandır, çoban reis,

aile devletin temeli, çekirdeğidir,
aile devletin, minyatürüdür, sorumluluğu çoktur,
ailesini iyi yetiştiren reis çoban-reis vatanseverdir,
çoban, reistir—reis çoban

Evet! Reis- Çobandır, Çobanda- Reistir. Reisliği Yüce Yaratıcı Erkeklere vermiştir. İster beğenirsiniz ister beğenmezsiniz. Müslümanım diyorsanız buna uymak mecburiyetindesiniz. İşinize geldiğini sandığınıza evet, işinize gelmediğini sandığınıza hayır demekle olmuyor. Nasıl bir kuruma işe girdiğinizde yapmakla mükellef olduğunuz görevleri yapma mecburiyetiniz varsa. Buda öyle bir mecburiyet. Yapmıyorum, yapamıyorum diyorsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çoban reis Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çoban reis yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇOBAN REİS yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL