Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

ZENGİN FAKİR.

Yorum

ZENGİN FAKİR.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

244

Okunma

ZENGİN FAKİR.

ZENGİN FAKİR.

ZENGİN FAKİR ARASINDAKİ FARKLAR.
Zengin insanlar sürekli yeni bir şeyler öğrenerek beceri kazanmanın önemini iyi bilirler. Daha sonra bu bilgileri işlerini hızlandırmak için kullanırlar.
Fakir insanlar çalışan bir sistemi değiştirmek istemezler.Onlar daha çok servete sahip olabilmek için,işçilerinin daha fazla çalışmasını beklerler.Çalışan bir sistemi geliştirmeyi aptallık olarak görürler.
Zengin insanlar, zamanlarını, becerilerini ve enerjilerini uzun vadede başarılı olabilmek için harcarlar.Günü kurtarmak onlar için başarılı bir eylem değildir.Servetlerinin büyük kısmını araştırma-geliştirmeye harcamaktan asla çekinmezler.
Fakir insanlar için kısa vadeli getiriler her zaman en iyisidir. Onlara göre yapacakları işin anında getirisi olması gerekir.Eğer kısa vade de para kazanamaz ise becerilerini boşa harcadıklarını düşünürler.
Zengin insanlar yaptıkları işin karşılığında kendilerine ödül verilmesini beklemezler ancak çalışanların motivasyonunu yükseltebilmek için,başarılı yapılan her işi ödül ile süslerler.Zenginler için çalışanları bir işçi değil yol arkadaşıdır.
Fakir insanlar ise ilk önce kendi çıkarını düşünür.Ortada başarısız bir sonuç varsa bunu çalışanlara mâl eder.Bu kişiler doğru yapılan işi ödüllendirmenin gereksiz bir şey olduğunu savunurlar.“Babasının hayrına yapmıyor ya..”
Zengin insanlar çalışanları ile olan ilişkilerini güven, beğeni ve karşılıklı saygı üzerine inşa ederler. Bu tür insanlar, kurdukları ilişkinin karşılığında hiçbir şey beklemezler.Başarı başarısızlıkta ortaktır.
Fakir insanlar ise,en düşük maaşla en yüksek performansı kimin verdiğine bakar.Karşılıksız yardım yapmayı asla sevmezler.Eğer bir şey vermesi gerekiyorsa mutlaka onun karşılığını almalıdır.
Zengin insanlar paraya değil,başarıya odaklıdır.Onlar üretmiş oldukları şeyin kaç para kazandıracağı ile ilgilenmez.
Fakir insanlar kolay yoldan para kazanmak için her şeyden vazgeçebilir.Paranın nasıl kazanıldığının bir önemi yoktur.Önemli olan tek şey para miktarıdır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Zengin fakir. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Zengin fakir. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZENGİN FAKİR. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL