Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Müdavi
Müdavi

Zühre evi

Yorum

Zühre evi

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

321

Okunma

Zühre evi

Zühre evi

Alem var olduğu zamanlardan bu yana, Efsaneler hep var olmuştur.
vurgulamak istediğimiz yaratılış hikmeti, efsaneler bizlere bir şeyleri izah, misaller ve benzetmelerle anlatır. Şimdi, Meleklerin ibretlik efsanesine bakalım.

Ayaklarından bağlı olarak kuyuya sarkıtılan ve kıyamete kadar bir karış önlerindeki suya hasret bırakılan iki kişinin hali.
Gecenin sessizliğinde, insan kılığına bürünerek yere inen iki melek Harut ile Marut, Zühre ile karşılaşması hikayesi.

Hikaye’ye geçmeden önce zühre’yi tanıyalım.

Zühre Yıldızı Efsanesi yalnızca bir yıldız efsanesi olmayıp, Ademoğlunun nefsi ve şehevi hislerinin, ruhani varlıklar üzerinden ele alındığı çarpıcı bir çöl efsanesidir.

Peki nedir bu Zühre Yıldızı’nın gizemi? Parlaklığıyla, Müşteri ve Zühal yıldızlarını bile geride bırakan Zühre Yıldızı’nın, başka hiçbir yıldıza nasip olmayan ilginç ve ilginç olduğu kadar da düşündürücü ve ders alınacak bir efsanesi vardır.

…Şafak söktükten sonra hatta Güneş epeyce yükseldiğinde bile gökyüzünde hâlâ asılı duran ve çıplak gözle fark edilebilen tek yıldız: Zühre Yıldızı’dır.

Hiçbir zaman göz kırpmayan, asalet ve güzelliğin sembolü olan ve halk arasında; Çoban Yıldızı, Şafak Yıldızı gibi isimlerle anılan bu yıldız, tarihin her döneminde kervanlara ve gemilere yön bulmada, ilham kaynağı olmuştur.
Ayrıca, güzel sanatların her dalında sanatçılara esin kaynağı olan Venüs’tür.

“Sevginin el değmemiş bakiresi,
Sultanı kör eyleyen ten,
kamerin yörüngesinde semazen olan menzil.
Sonsuzlukta ki varışın,
Aşkın cezbediyor barışı.
Yüreklerin pusulası, Venüs’e bürünmüş Zühre.”

Müdavi

Hikayenin devamı….bir sonraki hafta.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Zühre evi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Zühre evi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Zühre evi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL