Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

EKONOMİ.

Yorum

EKONOMİ.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

239

Okunma

EKONOMİ.

EKONOMİ.

EKONOMİ NASIL DÜZELİR?
Türkiye uzun zamandır yüksek enflasyon ve büyüme hedefini bir arada götürmek istiyor. Ancak bu mümkün değil. İktidarın ekonomik gösterge olarak büyümeye hedeflendiğini ve bu büyümenin nitelikli ve sürdürebilir olması gerekir.
Bir gecede alınan şok kararlarla ekonomiyi rayına sokmak mümkün mü? Alınan yanlış kararlar ekonomiyi tepetaklak etti ve kopuşlar başladı. Ekonomideki sorunu çözmek için bir ekonomik plan olmalı ve ekonomi yönetimi çift başlı yönetimden kurtulması gerekiyor.
Bunun için kapsamlı orta vade istikrar programı gerekir.
Kamuda tam anlamıyla mali disiplin, irade, saydam, dürüst ve yapı değişikliğinin olması gerekir.
Yapı değişikliği bir zihniyet meselesi. Tepeden inme kararlarla yapay olarak oluşturulmaz. Ekonomide bu şart.
Türkiye’nin temel sorunları:
1-Üretim ve kapasite kullanımı,
2-İşsizlik,
3-Gelir dağılımı,
4-Hane halkı borç,
5-Milli gelir dağılımı,
6-Toplam dış borç,
7-Merkezi idarenin borcu,
8-Bütçe açığı
9-Dış ticaret ve cari açık sorunu.
Mevcut yönetimin bunu için çözüm önerileri neler? Bunun için ekonomiyi bir bütün olarak ele almak gerekir. Asıl sorun faiz değil. Faiz ekonominin alt basamağıdır. Siz bu sorunları çözemezseniz, faiz sarmalı ve enflasyon başlar. Bol para basmak ve borçlanarak hızla kalkınmak yapay çözümdür.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ekonomi. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ekonomi. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EKONOMİ. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL