Öyle sitemler vardır ki, bir medihtir ve öyle medihler vardır ki, bir kötülemedir. la rochefaucauld
cointreau
cointreau

Havalar Soğuyunca Gel..

Yorum

Havalar Soğuyunca Gel..

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

151

Okunma

Havalar Soğuyunca Gel..

Düşünceler keskin olmalı, bir bıçak gibi. Bıçağını bile öyle gel. Yara almayı seviyorum ne de olsa. Belki ilerde tavan arasına sakladığım cesaretimi çıkartırım ortaya. İş işten geçse bile korkak olarak ölmem. Aslında önemli değil teslim olarak ya da savaşarak ölmek. Askeri anlamda söylemiyorum elbette. Hayatla edilen savaş bahsettiğim. Teslim olmak; intihar etmektir mesela. Savaşmak ise hastalığa, maddi imkansızlığa, statüye, kısacası her türlü zorluğa göğüs germektir. Savaşmak gereksiz geliyor bana. Belki çoğu insan intiharını saat alarmı gibi 5 dakika değil de 5 yıl erteliyordur. Yaşamı benim gibi sevmeyenlere de saygı duyuyorum, sevenlere de. Bir mana bulabilmişler demek. Ne mutlu sizlere.

Ne diyordum. Keskin düşünceler, uçlarda değildir sanılanın aksine. Yani ırkçı, kafatasçı, aşağılayıcı değildir. Bilgiyi yontmak keskinleştirir düşünceyi. Doğru bilgilerle en güçlü silahtır onlar. Bana gelen, beni bilgisiyle kanatsın istiyorum yani. Boş muhabbetlerle lapaya dönen beynimi canlandırsın. Bir şey hissedememe cürmünden kurtarsın, acı da olsa hissedeyim. Hep gitmişken, biraz da kalabileyim.

Soğuk havalarda kendime geliyorum. İçimdeki sevinç kalabalıklaşıyor, sokaklar tenhalaşırken. Kasım ayında havaların soğumaya başlayacağını düşünürsek, 5 buçuk ay kendimi rölantiye almam gerekecek.

Bir de Kesmeşeker’in sadece bir şarkı sözüne katılmıyorum. "Havalar soğumadan gel" der Acıların Kralı isimli parçalarında Cenk Taner. Oysa havalar soğuyunca gelmesi daha güzel. Sarılırız, ısınırız..

14/05/2020

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Havalar soğuyunca gel.. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Havalar soğuyunca gel.. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Havalar Soğuyunca Gel.. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
22.12.2023 22:05:54
Beğeni:
1
Okunma:
151
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL