Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Abdulhamit GEZER
Abdulhamit GEZER

SİGARA PARASI

Yorum

SİGARA PARASI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

408

Okunma

SİGARA PARASI

SİGARA PARASI


istersen seni cennete yaklaştırır,
istersen seni cehenneme yaklaştırır,
istersen seni tüm hastalıklara yaklaştırır,
sigara parası, hastahane parası,

istersen sana yuva kurdurur,
istersen sana yuva yıktırır,
istersen seni sürüm, sürüm süründürür,
süründürme parası- sigara parası,

istersen mazlumları, garipleri doyurur,
istersen garipleri, mazlumları giydirir,
istersen aileni, çevreni sevindirir,
sigara parası, sevindirme parası,

istersen seni küllük gibi kokturur,
istersen seni gül gibi kokturur,
istersen seni sağlığına kavuşturur,
sağlık parası, sigara parası,

istersen sana sevaplar yazdırır,
istersen sana günahlar yazdırır,
istersen günahlarını sildirir,
sigara parası, silme parası,

sigara çoğu zaman sana acındırır,
sigara dostlarını tiksindirir,
sigara misafirlerine sakın gelme der,
acındırma parası, sigara parası,

sigara seni teke gibi öksürtür,
sigara seni yerlere tükürttürür,
sigara sana arkandan sövdürür,
sigara parası, sövdürme parası,

ister dostlarını sevindir,
ister düşmanlarını sevindir,
ister hastahaneleri, eczaneleri sevindir,
eczane parası, sigara parası,

olmasa sigara parası,
düşmanlerın sevinemez,
aşağısı zarar, yukarısı zarar,
sigara parası, zarar-ziyan parası!

Kendimizi zehirliyoruz, düşmanlarımızı sevindiriyoruz, dostlarımızı ve yakınlarımızı üzüyoruz, hastalıkların babasıdır. Biliyoruz, davet ediyoruz, dumanını yele veriyoruz, zehrini biz alıyoruz, paramızı ele veriyoruz, külliyen zarardayız, Birde zekâmızla övünürüz. Oysa irademiz yerlerde sürünüyor.
Para deyip geçmek hatadır. Hem de çok büyük hata. Aklı yoktur, zekâsı yoktur. Bazen kâğıt parçası, bazen demir parçası, Yere atsan kalkamaz, buruşturup atsan sana kızamaz, seni cennete de yaklaştırır, cehenneme de. Sen onu elinin kiri yapmazsan, o senin başının tacı olur, başına bela olur. Seni köle yapar. Kimi zaman seni sigaraya, içkiye, modaya, zevki sefaya satar. Seni Günahlara daldırır. Yok! Sen onu elinin kiri yaparsan! O senin dostun olur, seni helallere, güzelliklere götürür. Seni sevinçlere mutluluklara ortak eder. Seni sevaplara daldırır. İkisi de aynı paradır. Ancak birinde idare sende, diğerinde onda! Yanlış yolda. Çünkü akıl yok onda, bütün suç onu kullananda. Onun için asıl parayı kullanmasını bilene vermek. Ne demiş rahmetli atalar.” İşi işi bilene ver ki! İş hakkı ile yapıla, sonra o iş ayağını dolanmaya, başıma başka işler açmaya”
İş paraya değil ehline verilir. Para benin diyenlere çoğu zaman inanma! Belki o paranındır. Belki o parayı değil de, para onu harcıyordur. Kim bilir. İşin Ehli bilir. Her şey “PARA İLE” diyenlerden uzak durmalı. Köle ile arkadaşlık zordur.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sigara parası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sigara parası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SİGARA PARASI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL