Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Kederli
Kederli

Siyaset mi dediniz?

Yorum

Siyaset mi dediniz?

3

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

423

Okunma

Siyaset mi dediniz?

Siyaset, nutuk atma haline getirilirse, o iş boş lafa, yalana ve palavraya dönüşür.
Siyaset yapmak, nutuk atmak değil, toplumsal hayati kuralları, edep ve ahlakı insanlara aşılamak demektir.

Örneğin:
’’Temizlik imandan gelir’’denir İslam’da.
Demek ki o zaman; kirlilik de imansızlıktan gelir.
Ve de biliriz ki; temizlik olmayınca, dini kuralların bir anlamı yoktur.

O halde:
Sen siyasetle iyi uğraşmazsan,
siyaset seninle kötü uğraşır.
...
Bir atasözü der ki; anlayana sivrisinek saz imiş;
anlamayana da komşunun tavuğu komşuya kaz gibi gelirmiş.

Günleriniz sağlıklı, huzurlu ve uğurlu ola...

(HH)


Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Siyaset mi dediniz? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Siyaset mi dediniz? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Siyaset mi dediniz? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Halit Durucan
Halit Durucan, @halitdurucan
30.5.2024 20:23:37
Öz, sade ve güncel bir anlatımla siyasetin kirliliğini dile getirmişsin değerli yazarım. Umarım bu kirliliği inançlarla temizlenmesi gerektiğini anlayabilirler. Selamlar, saygılar.
Oğuzhan KÜLTE
Oğuzhan KÜLTE, @oguzhankulte
30.5.2024 08:27:45
Değerli Kalem, bilimlerin en asillerinden birisi olan siyaset, özünden oldukça uzaklaşarak, statüce , ekonomik kazanımca yükseliş ve çirkin bir hesaplaşma unsuru olmaya başlayalı çok oldu. Öyle ki, siyasetten de siyasetçiden de sıtkımızın sıyrıldığı onlarca yıl, bu zemine bizi biz edeceklerin, bize gerçek anamda ekonomik, düşünsel, hayal gücü katabilecek ve daha asude bir yaşamın yollarında koşturacak olanların değil, çokça yönden kusurlu olanların favori alanı oldı maalesef. Cehalet ve ekonomik enstrümanları da toplumu manüipüle etmek için kullanmaktan çekinmeyen bu güruh, daha epey zaman bizi özlemlerimizi de özlemeye sevl edecek görünüyor. Bu anlamda manidar bir konuydu kaleme alınan. Emek ve farkıdalık oluşturan eseriniz tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
neneh.
neneh., @neneh-
29.5.2024 16:43:28
Günümüze örnekleme sunan muhteşem bir yazı.Üstadı selâmlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL