Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ahmetnarin
ahmetnarin

Aciziz

Yorum

Aciziz

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

405

Okunma

Aciziz

Günahın küçüğü insanı büyük günaha götürür ve büyük günah ise insanı helak eder. Hz Adem (as) i Havva annemizi kandıran iblisin ezeli ve ebedi düşmanlığı devam etmektedir.

Hz Nuh (as) evladını eşini ikna edemeyerek gemiye bindiremediği gibi, Hz Lut (as) da eşini kurtaramamıştır.

İki cihan güneşi, Hz Muhammed (as) amcasını inanmasına ikna edememiştir ve kızına da; "Ey kızım Fatıma! Babam Peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap, Eğer Allah’tan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiçbir şey yapamam...Buyurdular. "

Bizler de bu örnekleri unutmadan yaşamış olduğumuz zaman zarfında, dostumuzun, arkadaşımızın, eşimizin, çocuğumuzun ve çok sevdiğimiz birinin iyi olması için çok çaba göstersek de başarılı olamayabiliriz. Başarı, güç, her şey Allah’ın cc olduğundan; biz yapmamız gerekeni yaptıktan sonra, sağlıklı bir hayat yaşama yolunu tercih ederek; imanlı göç etmeye gayret etmemiz en önemli hedefimiz olmalıdır.

"Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş;
Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki ğayr eyler, Arif anı seyr eyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler.
Sen Hakka tevekkül kıl, Tefviz et ve râhat bul.
Şu yaşadığımız dünyanın derdi bitmiyor."



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aciziz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aciziz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aciziz yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL