Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
htcyagmur
htcyagmur

Dünyada Varolmak

Yorum

Dünyada Varolmak

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

365

Okunma

Dünyada Varolmak

Hepimizin dünyaya gelişi birdir. Bir ebe, bir şaplak ve ardına “ben bu dünyaya neden geldim?” çığlığı. İlk doğduğumuz o gün ağlarken, sonraki doğum günlerimizde gülmek te çok ironik değil mi? Doğduğumuz gün attığımız bu çığlık, canımız yandığındandı. Oysa ailelerimiz bu acıyı umursamadan ağlamamıza verdikleri tepki ise sevinç gözyaşlarıydı. Çünkü onlar için artık vardık. Nefes alıyorduk ve hayata sapa sağlam gelmiştik. En önemlisi artık dünyada varolmuştuk.

Tüm insanlık ile ilk ortak yönümüzdü varolmak. Sonrasında çoğu yönlerimizle ayrışırız birbirimizden. Hiçbirimiz, bir diğeriyle aynı olmaz artık hiçbir zaman. Ruh ikizim diye nitelendirdiklerimiz bile asla tıpa tıp aynımız olmaz. Doğduğumuz gün ayrışırız diğer insan ırkından. İnsanlarda duygular ortak der çoğu kişi. Haklılık payları vardır elbet ama tek bir farkı unuturlar bunu derken. Duygu yoğunluğunu herkes eşit seviyede yaşamaz. Oysa unuttukları şey buydu. Acı, hüzün, keder, sevinç, korku, sevgi ve aklınıza gelebilecek her duygu hiç kimsede eşit hissettirmiyordu bana göre. Bu duyguları nirvanada yaşayanlardan çıkıyordu büyük eserler. Hepimiz hüznü aynı sevide yaşasaydık herkesin bu dünyada bir eseri olmaz mıydı? Şimdi aklınıza “yoğun duygular yaşamayanlar eser bırakamaz mı?” Sorusu gelecek. Buna verecek cevabım empati. Bu duyguları yaşamadan eser bırakanların, empati ile duyguları bedeninde hissedenlerin olduğunu düşünüyorum. Zira empati yapmayanlarda illa eser bırakıyordur fakat ne kadar görmeye değer olduğu tartışılır. Yani demem o ki tüm insanlık olarak hissettiğimiz şey aynı olsa da dereceleri farklıydı.

Dünyada varolmanın en mükemmel yanıydı hissetmek. Duygularımızı bir peri gelip sihirli değneği ile bedenlerimizden alsaydı eğer, ne kalırdı ki bizden geriye? Hiçbir şey…

Birde bazı duygular vardır asla adını koyamayız. Doğduğumuz günden bu yana bizi bir veba gibi takip eden. Ne hüzne benzer ne sevince. Dünyada varolmamızın asıl sebebi bu duyguymuş gibi gelir bazen. Hala nefes alıyor oluşumuzun, hayata tutunmaya çalışmamızın ve onca olumsuzluklara rağmen hala yılmadan mücadele ediyor oluşumuzun asıl sebebi bu duygu gibiydi ve izahı yoktu bunun. Tam “işte pes etme zamanı, bırakayım artık mücadeleyi” dediğimiz anda “Dur daha gidecek çok yolumuz var” cümlesi yankılanır sürekli beyinlerimizin derinliklerin ve ardına yine bir ses daha, kalbimizin en ücra köşelerinden “Haydi devam et…”

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dünyada varolmak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dünyada varolmak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dünyada Varolmak yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
23.5.2023 00:05:15
Beğeni:
2
Okunma:
365
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL