Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Kederli
Kederli

Tekerlemeler-Deyimler 2

Yorum

Tekerlemeler-Deyimler 2

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

345

Okunma

Tekerlemeler-Deyimler 2

Ucuz satma kendini, beleş isteyen olur;
pahalıya da satma, kibire neden olur.
Değerin kadara sat, alıyıcı tez bulur.


Zifiri karanlığı tek bir lamba aydınlatmaz,
ama tek bir bilgi dünyadaki tüm karamsarlığı
parlatır.


Bir gönülü tam kazanmak, bin gönülü yarım kazanmaktan evladır.

Eğer senin değilse, el gülünü koklama.
Alma niyetin yoksa, el malını yoklama.

Mutluluk reçetesi:
Beyler, kadına çok değer verin,
o sizi çok kıymetli bilsin.

Sevgi, ne karnı ne nefsi doyurmak içindir ne de gözü;
sönmesin diye, durmadan kor ateşle beslemektir közü!

(KO)

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tekerlemeler-deyimler 2 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tekerlemeler-deyimler 2 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Tekerlemeler-Deyimler 2 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
30.11.2022 07:31:06
10 puan verdi
Muhteşem!..Seriyi takipteyim.Üstadı selamlıyorum sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL