Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Ke
Kemal SEYFİ

Yollar Çok Sakin ve Sessiz Geceleri Işıksız

Yorum

Yollar Çok Sakin ve Sessiz Geceleri Işıksız

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

319

Okunma

Yollar Çok Sakin ve Sessiz Geceleri Işıksız

Yolculuk yapanlar yolların sakinlik ve sessizliğini, ıssızlığını, gecenin ışıksızlığını görüyordur mutlak. İnsanlarımız yola çıkmakta, seyahat etmekte, bir yerden bir yere gitmekte zorlanıyorlar. Maliyetinden kaçınıyorlar. Aileler ciddi hesap yapar hale geldi. En ufak şeyi dikkate alır hale geldi.
...

Mutlak ihtiyaç olmadığında araçlarını yerinden kıpırdatmıyorlar. Benzini gazı hesap ediyorlar. Boşa harcama yapmak istemiyorlar.
...

Yerinde duran, hizmet vermeyen araca ciddi vergiler ödüyorlar, trafik ve kaskolarına neredeyse bir servet yatırmak durumunda kalıyorlar. Para yetiştirmekte ciddi zorlanıyorlar. Kaskolar beş altı kat artmış durumda bir önceki yıla göre. Büyük maliyet.
...

Bunun izahı zor. Neden hangi sebepledir bu artışlar. Bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Firmalar hangisi önde giderse ona göre zam yapıyor. Düne kadar döviz bahaneydi bugün için enflasyon. Hangisi yüksek seyrediyorsa yükleniyorlar. Şartları fırsat biliyorlar. Durumu ganimete çeviriyorlar. Vatandaşın canına okuyorlar. Bunu bir kazanç kapısı olarak görüyorlar.
...

Kasko ve sigorta ile ilgili bir not düşmekte fayda vardır bu yazıda. Kasko ve sigortaya bu denli yüklü miktarda para verilmek durumunda kalınıyor ya. Mesele risk boyutu ise yılda beş bin kilometre yapan da aynı rakamı ödüyor yüz bin yapan da. Hangisinin kaza yapma riski daha fazladır. Sürekli trafikte olan araç kazaya daha açıktır oysa. Konu bu yönlü de ele alınabilir ve daha dengeli bir rakam çıkarılabilir.


Kemal SEYFİ
21.05.2022

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yollar çok sakin ve sessiz geceleri ışıksız Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yollar çok sakin ve sessiz geceleri ışıksız yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yollar Çok Sakin ve Sessiz Geceleri Işıksız yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL