Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
mehlika
mehlika

Sevmek Nasıl Olur?

Yorum

Sevmek Nasıl Olur?

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

402

Okunma

Sevmek Nasıl Olur?

Sevmek... Sevmek nedir sence? Seni seviyorum diye söylenen iki kelimeden mi ibarettir? Bundan da fazlası. Evet bundan fazlası diyorum çünkü biliyorum kuruca iki kelimenin yüreğin derinliklerinden gelen o duygu yumağını ifade etmede yetersiz kalacağını. Çünkü biliyorum sevginin yalın maddi bütünlükten ibaret olmadığını. Çünkü biliyorum sevmenin gelmiş geçmiş en kıymetli duygular bütününden oluştuğunu. Evet duygular bütünü. Çünkü sevmek endişe barındırır. Biraz merak, biraz heyecan bir tutam merhamet. Aslında dur! Bir tutam yetmez daha fazla merhamet gerekir sevgi için. Bu ve bunlar gibi çok sayıda duyguyu barındırır demek istiyorum.

Sevgi; seni seviyorum diyememektir aslında. Seni düşünüyorum, nereye baksam seni görüyorum diyebildiğin anda şu maddi evrendeki maneviyatın bir aksini yakalamış olursun. Seninle bir yerlerde oturup kahve içmek istiyorum. Seninle sokaklarda kaybolmak ve yine seninle yolumu bulmak istiyorum diyebilmektir sevgi. Beraber gün batımını izleyelim, gün doğumunda yanımda sen ol diyebilmektir. Sahilde, kumsalda beraber yürüyelim diyebilmektir. Sevgi; en sevdiğin yemeği yerken bile sevdiğini düşünmek, o da burada olsaydı da şu leziz lezzetleri beraber tadabilseydik diye iç geçirmektir. Sevmek işte benim nazarımda budur. Merhamet ve samimiyetle yoğrulmuş, çokça adilliği ve dünyevi manada kalp çarpıntısını barındırmaktır sevgi.

Hepimizin, yüreğimizdeki sevgiye layık birilerini bulabilmemiz ümidiyle...

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevmek nasıl olur? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevmek nasıl olur? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevmek Nasıl Olur? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
18.5.2022 09:13:28
Beğeni:
1
Okunma:
402
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL