Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Ke
Kemal SEYFİ

Temel Meselemiz Yani İnsanımız ve İnsanlıkla İlgili Mütalalar

Yorum

Temel Meselemiz Yani İnsanımız ve İnsanlıkla İlgili Mütalalar

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

314

Okunma

Temel Meselemiz Yani İnsanımız ve İnsanlıkla İlgili Mütalalar

Bugünün meselesi kişisel ve ülkesel olarak ekonomi görülse de yani geçim, gelir gider, üretim tüketim, faiz döviz, istihdam gibi hususlar gündemimizi belirlese de işin özü insandır. İnsandan kasıt onun hayata hazırlanması, donanımı, birikimi, hayatı anlaması, geleceği okuması, kendi ayakları üzerinde durmasıdır.
...

Biz bir yerlerde hata yapıyoruz. Hatadan ziyade bir takım şeyleri gereğince yerine getiremiyoruz. İnsanımızı yetiştirmede yetersiz kalıyoruz. Eskiye nazaran okumuşumuz, en azından temel eğitimi tamamlamış hatta onun üzerine üniversite bitirmiş, master doktora yapmış olanımız çok daha fazladır. Ancak insanımızda bir şeylerin yetersiz olduğu gerçektir. Yani toplum eğitim ve bilgi düzeyinde mesafe katetmiş ancak birbirini anlamada yetersiz kalmıştır. İşte bu nedenlerle insanımız maddeyi önceliğine almış, manevi değerlerden uzaklaşmış, hatırı gönülü terk etmiştir. Mutsuzluk sevgisizlik o nedenledir. Hayattan tat alamama, insanı anlamama bu gibi nedenlerledir. Gasp, hırsızlık, şiddet, tecavüz, adam öldürme, kadını dağa kaldırma bu gibi hususlardandır.
...

Bizim bu işe bir çözüm bulmamız gerekir. Adamakıllı bir düşünmemiz sonrasında eğitimimizi bu yönlü ele almamız gerekir. Önce insan ve toplum dememiz gerekir. Bilgi yüklemekten öte onlara yaşamın güzelliğini sunmamız gerekir.
...

İnsan değerlidir. Kainatın bugün için en önemli varlığıdır. İnsana yapılan yatırım eşsizdir benzersizdir. Çağımızda insanlık bir nevi hastadır. İnsani değerlerden yoksundur. İnsanımızı ve insanlığı düşürüldüğü bu durumdan çıkarmak en önemli insanlık vazifesidir.



Kemal SEYFİ
23 01.2022

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Temel meselemiz yani insanımız ve insanlıkla ilgili mütalalar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Temel meselemiz yani insanımız ve insanlıkla ilgili mütalalar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Temel Meselemiz Yani İnsanımız ve İnsanlıkla İlgili Mütalalar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL