Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Cafer AKSAY
Cafer AKSAY

YANSIMA

Yorum

YANSIMA

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

419

Okunma

YANSIMA


Değerli Dostlar; sizlerle hayatın kendimizin yansıdığı gibi olduğu konusunu paylaşalım istedim.
Hayat dıştan içeri değil, içten dışarıya doğru yaşanıyor. Özündeki eşsizliği, duruluğu, iyiliği fark eden insan önce kendinin farkına, daha sonra da yaşadığı hayatın farkına varmaya başlıyor. Böylece çevresindekilerle daha iyi anlaşmaya ve soluduğu havayı bile paylaşmaya başlıyor. Kendini bilen insan, kendisini başkasının yerine koymayı da bilir. Anlaşmazlıkların sona erdiği nokta işte burasıdır. Çünkü hayat bir yansımadır.
Yaptığın iyilikler kadar iyilik görürsün, sevdiğin kadar sevilirsin. Nefret ettiklerin kadar nefret edilirsin. İnsanları güldürebildiğin kadar güler, ağlattığın kadar ağlarsın. Bu bir döngüdür. Kendine değer verdiğin kadar karşındakine değer verirsin. Karşındakine değer verdiğin kadar da değer görürsün.
Hayatta her şeyden ve herkesten kaçmamız mümkündür fakat kendimizden kaçmamız asla mümkün değildir.
Bu konuyu aşağıda paylaşacağımız hikaye çok güzel ifade etmektedir.
Zamanın birinde köyde yaşayan Derviş’in yanına bir adam gelir, köye yerleşmek istediğini söyler. Ancak merakından dervişe sorar:
“Buranın insanları nasıldır?”
Derviş aynı suali adama yöneltir:
“Geldiğin yerin insanları nasıldı?”
Adam cevap verir:
“Bencil, insanlıktan nasibini almamış, yalancı insanlardı der.”
Derviş adama cevap verir:
“Buranın da insanları aynen böyledir evlat. Beş para etmezler.”
Gel zaman git zaman bir adam daha gelir Derviş’in yanına:
“Ailemle birlikte buraya yerleşeyim istiyorum fakat merak ediyorum yapabilir miyiz diye. Buranın halkı nasıldır?”
Derviş aynı suali bu adama yöneltir:
“Geldiğin yerin insanları nasıldı?”
Adam cevap verir:
“Ne yalan söyleyeyim.” der adam. Hepsi öyle iyi, öyle yardımsever insanlarda ki aslında. Mecburiyetten taşınmak zorundayız.”
Derviş cevap verir:
“Buranın da insanları aynen böyledir evlat. Öyle iyi, öyle yardımseverler ki.”
Bu ibret verici hikayeden de anladığımıza göre aslında iyilik ya da kötülüğü genelde bizler yansıtıyoruz.
Çevremizdeki insanlara bu duyguları aynı zamanda bizler veriyoruz.
Genelde insan olarak bizler hatayı kendimizde aramıyoruz. Bu konuyu kendi adımıza değerlendirirsek çok iyi olur.





Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yansıma Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yansıma yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YANSIMA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
muhammed1347
muhammed1347, @muhammed1347
9.1.2022 01:01:34
Güzel kelimeler, ilham verici sözler. Bizlerle paylaştığınız için teşkkür ediyorum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL