Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Ay
Ayşenur Çiftçi

Dertleşme - 3

Yorum

Dertleşme - 3

0

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

687

Okunma

Dertleşme - 3

(Çocukluğuma dönmek istiyorum. Karadut ağacına çıkıp, üstüm başım boyansa da doyasıya dut yemek istiyorum. Tren istasyonuna gelen ve giden trenleri izleyip, ayrılıklara ve kavuşmalara öyküler yazmak istiyorum. İşten dönen babamın elini tutup güvenle, evime yürümek istiyorum. Annem ve kardeşlerim sofra başında bekliyorlar bizi biliyorum.)

Şimdi, şu güneşli güzel havada, uzun uzun yürüyüş yapma zamanı. Şimdi, güneşi yüzünde hissetme zamanı, ılık ılık. Şimdi, ağaçtan umudunu kesip toprakla buluşan yaprakların hışırtısıyla, yürüme zamanı. Belki bir kenarda oturup, yaprakla dertleşme zamanı şimdi. Yaprak ne zaman kesti umudunu ağaçtan ve ne zaman karar verdi ölümüne ayrılığa, öğrenmek zamanı.

Sen bu güneşli güzel günde, aynı güneşin ılıklığında, kendi telaşının içinde, kendi halinde yüzünü verdin mi bugün güneşe? Hani üç adımlık yolda ama üç bin kilometre gibi uzaklıkta, hissettin mi yoksunluğumu?

Birgün başımı omzuna koyup, yüzümde güneşin ılıklığını hissedeceğim seninle biliyorum. Birlikte güneşe verdiğimizde yüzümüzü, işte o an içimde ne varsa anlatacağım sana, bir bir huzurla.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dertleşme - 3 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dertleşme - 3 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dertleşme - 3 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL