Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Ay
Ayşenur Çiftçi

Dertleşme - 2

Yorum

Dertleşme - 2

3

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

788

Okunma

Dertleşme - 2

Zaman ilerledikçe çocukluğum daha sık ziyarete gelir oldu. Sohbetiyle alıp alıp götürüyor eski günlere beni. Bir bakıyorum dünyaya ilk gözümü açtığım evin bahçesindeyim. Oturuyorum havuzun kenarındaki masaya, izliyorum etrafı.

Duygularım, bahçe duvarına komşu akasya ağacının gövdesine yaslanmış saklambaç oynuyor.

Mutluluk
üzüntü
korku
şaşkınlık
öfke
ilgi
utanç
hüzün
heyecan...


Sırayla biri ebe oluyor duygularımın diğerleri saklanıyor. Sabırla sayıyor sayıları ebe olan bir bir. Diğerleri kendilerince en güvenli yerde sessizce bekliyorlar.


Önüm
arkam
sağım
solum sobe, saklanmaya ebe!
diyerek ayrılıyor ağacın gövdesinden ebe olan. Ortalık sessiz sakin kıpırtısız...

Sıkça çocukluğuma, çocukluğumun geçtiği mahalleye, sokaklarına, ağaçlarına, çatılarına yolculuk yapıyorum. Gecesine/gündüzüne gidiyorum. Tren garına, çarşısına, lokaline, havuzuna, okul yoluna uğruyorum.

Oyunlar oynuyor, komşu ziyareti yapıyor, palamut ağacıma çıkıp soluklanıyor, çitlembik ağacıma çıkıp kitap okuyorum. İncir ağacından kuşların artık ettiği kuru inciri yiyorum. Çatıya dökülüp kurumuş dutlardan atıştırıyorum. Anneme yalvarıyorum bir dilim reçelli ekmek versin de sokakta yiyeyim diğer çocuklar gibi. Ya da yağ üzerine toz şeker serpse de olur, razıyım. Hayalimde bile vermiyor "olmaz" diye ayak diriyor, "Sokakta yenmez, olmayanın canı çeker!".

Öyle çok ses var ki aklımda, zihnimde sürekli bir resmi geçit. Rap rap rap ayak sesleri...

Saklambaç oynuyor duygularım, kim ebe olursa olsun sobelenen hep hüzün oluyor...

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dertleşme - 2 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dertleşme - 2 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dertleşme - 2 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bircan Şahinkaya
Bircan Şahinkaya, @bircansahinkaya
20.12.2021 17:39:23
Çok beğendim yazınızı ,emeğinize sağlık.
muzaffer_55
muzaffer_55, @muzaffer-55
19.12.2021 19:34:32
Kaleminize, yüreğinize sağlık. Keşke büyümeyip o yaşlarda kalabilseydik. Sevgiyle kalın.
sevi dolu yüreklerde kalın.
muzaffer_55
muzaffer_55, @muzaffer-55
19.12.2021 19:33:59
Kaleminize, yüreğinize sağlık. Keşke büyümeyip o yaşlarda kalabilseydik. Sevgiyle kalın.
sevi dolu yüreklerde kalın.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL