Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Alperena0b1c2
Alperena0b1c2

FEDAKARLIĞIN BEDELİ

Yorum

FEDAKARLIĞIN BEDELİ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

551

Okunma

FEDAKARLIĞIN BEDELİ

FEDAKARLIĞIN BEDELİ

Sene sonu gelmiş,öğrencilere not verme islerini bitirmiştim.Dersi anlattıktan sonra bir öğrencim parmak kaldırdı.
-Hocam!
-Efendim
-Size bir şey söyleyeceğim ama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.Sıkılıyorum biraz...
-Soyle bakalım,rahat ol!
-Yazılı ve sözlü notlarımı topladım,ortalaması pekiyi düşmüyor.Eğer benim sözlü notuma 5 puan daha verirseniz,notum pekiyi(85) düşecek ve ben de takdir alacağım.
-Kaç vermişim sözlü notuna?
-Doksan beş(95)
Notları inceledim,gerçekten dediği gibiydi.Aslında çok çalışkan ve de sevdiğim bir öğrenci idi.O anda sözlü notunu yükseltmek istedim.Sınıftaki öğrenciler hep bir ağızdan ver hocam diyorlardı.Ama aklıma birdenbire bir fikir geldi.Sınıfa dönüp:
-Arkadaşınızın notunu yükseltmek isterim fakat bir şartla veririm dedim.
Herkes şaşırmıştı.Şartımın ne olduğunu sordular.Ben de:
-Kim aldığı sözlü notundan arkadaşına 5 puan vermek ister diye sordum.
Hiç kimseden ses çıkmadı.Anladım ki kimse aldığı nottan arkadaşına vermek istemiyordu.Zil çalmak üzereydi ki
bir el havaya kalktı.
- Hocam! Ben kendi notumdan 5 puan arkadaşıma vermek istiyorum.
-Tamam dedim ve sınıftan çıktım.(İkinci dersimde yine aynı sınıfaydı.)
Öğretmenler odasına gittim ve bilgisayarın başına geçtim.Her iki öğrencinin de notlarına baktım.5 puan isteyenin sözlü notuna doksan beş vermişim,diğerinin sözlü notuna da seksen beş vermişim.Sevginin bir tek ölçütü vardı, o da fedakarlıktı.Çok kişide kendisinde olandan başkasına verme duygusu yoktur.Kuru kuruya sevgi olmaz.Mutlaka insanın onu belli etmesi ya da bir fedakarlıkta bulunması gerekir.Her iki öğrencinin de sözlü notlarına yüz(100) verdim.Sınıfa girdiğimde bütün parmaklar havadaydı.Tabi bilgisayardan bakıp öğrenmişlerdi ikisine de yüz verdiğimi.
- Hocam,biz de arkadaşımıza 5 puan vermek istiyoruz.
-Sevgili öğrenciler!Böyle durumlar her zaman yaşanmaz.O artık geçti dedim.
Umarım herkes bu durumdan kendine bir ders çıkarmıştır.Diğerleri üzgün o iki öğrenci ise bayağı sevinçliydiler.
Sevginin bir tek ölçütü vardır,o da FEDAKARLIKTIR...
Abdurrahman KAHRAMAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Fedakarlığın bedeli Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Fedakarlığın bedeli yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FEDAKARLIĞIN BEDELİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsabella
İsabella, @isabella342
16.9.2021 00:00:04
10 puan verdi
Ne güzel bir davranış. Orada notunu değil sevgisini paylaştı koca gönlüyle..
Umarım hep böyle kazanan olur hayatı boyunca.


Saygılar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL