Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Ömer Aslanhan
Ömer Aslanhan

İnsan Ve Bilinmezlik

Yorum

İnsan Ve Bilinmezlik

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

630

Okunma

İnsan Ve Bilinmezlik

İnsan Ve Bilinmezlik

İnsan nice güzelliklerin tadına varmaktan kendini alıkoyar tek bir nedenden ötürü bilinmezlik çünkü insan bilmediği şeyin düşmanıdır bilindiği üzere insan çoğu zaman kendi kendinin düşmanıdır..

Bilinmezlik neden kaynaklanır? Bilgisizlikten..

Evet bilgisiz insan hiçbir duygusunu kontrol edemez kontrol edilemeyen duygular ise bir kargaşa içinde olur  ve böylelikle bilinmezlik insanın bir çok duygusunu kör eder..

Körelmiş duygular insanın yaşamını fazlasıyla kötü bir biçimde etkileyecektir..

Ah bilginin basamaklarıyla yükselmesi gerektiği yerde insan neden cehaletin kör kuyularına kendini hapseder insan neden kendini belirsizlik deryasında kaybedip hayatını yaşanmaz hale getirir insan kendi yaşama sevincini yaşatması gerektiği yerde neden kendi kendinin celladı olur ?

Anlıyoruz ki bilgili insan zindanı kendine saray yapar bilgisiz insan sarayı kendine zindan eder..

Bilmez misiniz ki insan bildiği kadar insandır..

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnsan ve bilinmezlik Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan ve bilinmezlik yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnsan Ve Bilinmezlik yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
3.8.2021 14:08:51
Beğeni:
0
Okunma:
630
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL