Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Mehmet  Öksüz
Mehmet Öksüz

KOCA ÇINARIN ÖMRÜ

Yorum

KOCA ÇINARIN ÖMRÜ

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

1944

Okunma

KOCA ÇINARIN ÖMRÜ

KOCA ÇINARIN ÖMRÜ

KOCA ÇINARIN ÖMRÜ

Koca ömrünü “sevdiklerine” adamıştı kadın, gözlerindeki özlemin rengiyle, romantizmin iç güdüsüyle kül olup yanarken, şiire olan tutkusu olağanüstüydü! Tanrının ulu sevgisini içine kazımış, gecenin tam ortasında bedeni ürpermiş; kulakları duymaz hale gelerek, uykusu delinerek, korkunun alasını yaşayarak, “sağırlaşmıştı” dili!.. Bitip giden zamanlarda, karanlığın titrek sesiyle; kutsanmamış şarkıları mırıldanarak, onu kahreden geçmişi kilometrelerce uzağa fırlatarak, ağlaya ağlaya “yarınlara” sığınabilmişti!

Ah!..
Geçmişin esirli hayatında, sefaletlik diz boyuyken; kırık kanatlarla, kentin dar sokak sıkışmışlığından çıkabilmiş, anneliği de bilge sayan endamlı bakışlarla, “özü sözü olan ruhlarla” konuşabilmişti!

Koca bir çınardı o, kadın haliyle çırpınıp durmuş, ömrünü sevdiklerine adamış ve sevginin en güzel limanında yüzünden “tebessümü” hiç eksik etmemişti!

Kadın içgüdüsünden taşan, saf; çıkarsız gerçek sevgi, canının yarısını, hayatının tamamını kaplamışken, uğrunda feda edilen “yaşamın büyülü kokusunu” sol yanında taşımayı bilmişti!

Hiçbir şeye eş değer olmadan yaşanan o koca yıllar, etrafı saliselerle örülü ömrün en büyük aşkını, “en büyük mutluluğunu” yaşamıştı kadın!..

Gülümsemesi her şeye bedeldi, çıkarsız sevginin büyük mesuliyeti içine girmiş, her nefes de tüm benliğiyle, siyaha ışık olmuş ve yaprağı “dikeniyle” kabullenmişti!

Yansıttıkları, hep doğruyu; güzeli, dürüstlüğü, merhameti, hoşgörüyü göstererek, sevginin pek masum, çıkarsız olduğunu kanıtlar nitelikteydi!.. Kâinatın en büyük günahını sevgiyle işlemiş, deliler gibi aşık olmuş; hayatın en güzel evlât kokusunu, dünyanın paha biçilmez dürüstlük mücevherini bedenine geçirip, çok uzaklara dalıp gitmişti kadın, işte o kadın, benim kadınımdı!

Mehmet Öksüz

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Koca çınarın ömrü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Koca çınarın ömrü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KOCA ÇINARIN ÖMRÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL