Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Şaban Aktaş (Homerotik)
Şaban Aktaş (Homerotik)

MERCEK ALTINDAYIZ

Yorum

MERCEK ALTINDAYIZ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

354

Okunma

MERCEK ALTINDAYIZ



Biz ne kadar dalgın olursak olalım gözümüz göz merceğine ilişen her nesnenin görüntüsünü belleğimizin karakutusuna kaydeder..
İşte böyle dalgın bir anımda, elimde telefonum bir şarkımın video kaydı için uyduruk bir tripota (basit ve pratik bir tasarımım) takıp monte etmek için uğraşırken o telaşla dolaşırken, ekrana ister istemez dokunan parmağımı iki kez görüntülemiş telefon kamerası...
Ekrana düşen görüntünün parmağım olduğunu söylemesem, tam bir kriminal görüntü...
Bir fotoğraf çekilip de gözümüzün önüne konmayınca, o fotoğrafı bütünüyle anlamlandırmak zor, neredeyse olanaksız...Baktıkça değişik boyutlar yakalıyoruz.. Bu tümüyle kişinin algı derinliği, düşünme ve hayâl gücü ile ilintili bir durum.
Hayâl kuramayan insanlar dünyayı değiştiremezler.. Yaşam bir ışık oyunudur.
Gerçek, düşün ölmesi, düş, gerçeğin döllenmesidir..
Düşlerimiz bir ışık, ışık ise aşkın temel kaynağıdır.
Onun için, karanlığı seven yarasalar, ışıkta inlerine çekilirler..
Işık karanlığı boğar.. Düşlerimizi boğmak isteyen, durup dururken gelip sataşan, sosyal medya iletilerimize karın darlığı ve fesatlık içinde kendince alay ederek küçümseyenler megaloman bencil, narsist yaratıklardır.
Fakat onların düşlerimizin ışığında boğulması uzun sürmez. Yazdığı yorumu silerek, tükürdüğünü yalamış olur..
Ne zaman ki güzellikler çoğalır, çirkinlikler, güzellikler içinde boğulur kalır.
Tanrı bizi suratsızlardan korusun. Hep nur yüzlü bakış açısı güzel insanlarla kavuştursun...
Hep ışıklı düşlerle, sağlıcakla güzel bir ruh ile kalalım..

Şaban AKTAŞ
03.06.2021 - 09.21

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mercek altındayız Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mercek altındayız yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MERCEK ALTINDAYIZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL