Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Ticandan döküntüler
Ticandan döküntüler

Herkes Çırılçıplak Aynı Yöne Bakıyor

Yorum

Herkes Çırılçıplak Aynı Yöne Bakıyor

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

368

Okunma

Herkes Çırılçıplak Aynı Yöne Bakıyor

HERKES ÇIRILÇIPLAK AYNI YÖNE BAKIYOR
Burası her şeyin son bulduğu an olarak kabul edilen yer.
Mezarlıklar:
Ölüm değil insanlık kokar yüreğinden nefes alana.
Aslında burası yaşanan dünyada olmayan
her şeyin var olduğu yer.
Elbise yok insan var
Burada savaş yok, kavga yok, dolandırıcılık yalan, riya yok.
Kimse birbirini dili, dini, rengi, ırkı farklı diye ötekileştirmiyor, öldürmüyor. Para uğruna insanlar bedenlerini , ruhlarını, beyinlerini kirletmiyor .Hiç kimse bir diğerini çıkarları uğruna satmıyor. kullanmıyor. Burada saraylar yok, köşkler yok. gecekondular. barakalar yok .Burada alt, üst sınıf yok burada birileri ekmeği çöpe atmıyor, bir diğeri çöpten rızkını toplamıyor.
Hiç kimse komşusu açken kendisi tok yatmıyor. Burada tecavüz yok, şiddet yok, erkek hegomanyası yok.
Çocuk gelin yok.
Burada küçük beyinli, koca penisli yaratıklar bebelerin, kadınların, hayvanların, ırzına geçmiyor.
Politika adı altında fosilleşmiş düşünceler ve beyni alınmış nesiller halkını sömürmüyor.
Trafik yok ,canavarı da .Özel uçak yok toplu taşıma mı?
O da yok.
Kat ,yat, gemi, taka, caka fiyaka da yok.
Gökyüzüne komşu evler özel plajlar haremlik ,selamlık yok,beton yığınları talan edilen ormanlar yakılan yıkılan kesilen ağaçlar yok edilen çamlıklar sit alanı sat alanı üstüne yat alanları yok.
Askerlik yok,çürük yok bedelli yok.
Vatan var toprak var yatan var
satan yok.
Zeytin ağaçları var gölgesinde kınalı kuzular yatar.
Savaş yok ya silahta yok ihtiras kazanan kaybeden yok
Burada sarılma öpüşme el etek öpme yalakalık yok.
Kanepe bank kerevet divan yok koltuk taht ve kavgası yok.
Bir musalla ,bir mezar taşı biraz gözyaşı bir avuç toprak
En güzel şarkılar burada, kuşlar hep bir ağızdan nameler bırakıyor sessizliğe. Notalar zarafetle dans ediyor.Güneş ışıklarını yeryüzüne cömertçe bağışlıyor.Yağmur bazen sessiz sedasız bazen çoşkulu gürültülü bereketini katıyor toprağa.
Ve en büyüleyici çiçekler burada açıyor insanlığın üzerini mor saten den yumuşacık bir yorgan misali üşümesin diye merhamet ve sevgiyle örtüyor.
İnsanlık derin derin huzurla uyuyor her şeyin ve hiç bir şeyin sahibi olmadığını görüyor rüyasında.
Ve ilahi adalet işliyor.
Herkes çırılçıplak ve aynı yöne bakıyor.
” İnna lillah ve inna ileyhi raciun ”
Tican Gül🌹

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Herkes çırılçıplak aynı yöne bakıyor Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Herkes çırılçıplak aynı yöne bakıyor yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Herkes Çırılçıplak Aynı Yöne Bakıyor yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
16.2.2021 19:18:08
Beğeni:
0
Okunma:
368
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL