Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Yaşar Akdaş
Yaşar Akdaş

İNSANIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ

Yorum

İNSANIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

493

Okunma

İNSANIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ

Ortanca abim uzunca bir süre KIRGIZİSTAN da yaşadı. Ben de zaman zaman ziyaretine gittim. Abimin Kırgız dostlarıyla tanıştım. Gittiğimiz bir Kırgız dostumuzun evinde yaşlı olan erkeklere aksakal, kadınlara da Baybişe (Sözü dinlenen yaşlı kadın) diyorlar. Evin Baybişesi etrafındaki çocuklara hikaye anlatıyordu.
’’Tanrı o gün yarattıklarına yaş dağıtıyormuş. Önce insanı huzuruna çağırmış
-Ey insanoğlu. Sana 30 yıl ömür veriyorum
insan itiraz etmiş.
-Tanrım 30 çok az bana yetmez, biraz daha yaş istiyorum. Demiş.
Tanrı ona izin vererek huzuruna atı çağırmış ve ona 50 yıl ömür biçtiğini söylemiş. At itiraz etmiş.
-Tanrım eziyetli bir hayatım var. Gece gündüz çalışıyorum. Ömür boyu sırtımda yük taşıyorum. Bu kadar uzun bir ömür yaşamak istemiyorum. Mümkünse birazını alın.
Bunu üzerine tanrı attan 20 yıl alarak insanın ömrüne eklemiş. İnsan yine ömrünü kısa bulunca bekle demiş yeniden. Huzuruna köpeği çağırıp ona 40 yıl ömür verdiğini söylemiş. Köpek itiraz etmiş.
-Tanrım o kadar zor bir hayatım var ki yaşadığım sürece sahibime hizmet ediyorum. Çok yoruluyorum lütfen ömrümü kısaltın demiş.
Tanrı köpekten 20 yıl alıp insana vermiş. İnsan aç gözlü yine az bulmuş. Sonunda maymunu huzuruna çağırmış. Maymuna da uzun ömür verilmiş ve yine maymun itiraz etmiş.
-Hayatım maskarlıklarla geçiyor bu ömür bana çok geliyor demiş.
Tanrı ondan da 20 yıl alıp insana vermiş. Böylece aç gözlü insan 90 yıllık yaşama ulaşmış.’’
Bu hikaye beni etkiledi. Buna göre ben ....... yaşımı yaşıyorum. Ya siz?

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnsanın açgözlülüğü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnsanın açgözlülüğü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSANIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL