Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
MERAL İŞLEYEN TUFAN
MERAL İŞLEYEN TUFAN

KADINA ŞİDDETE SON !

Yorum

KADINA ŞİDDETE SON !

2

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1112

Okunma

KADINA ŞİDDETE SON !

KADINA ŞİDDETE SON !

Öfkeliyim Efendiler, öfkeliyiz hepimiz... Kadın güvendi, sevdi yanıldı. Kadın doğurdu, büyüttü yetmedi. Fedakarlık etti, kendinden vazgeçti yetmedi. Ödülü finalinde ölüm mü olmalıydı? Asla... Kadın sustu, suçlu oldu. Kadın konuştu yine suçlu. Geldi suçtu, gitti suçlu. Seviyorum dedi suçlu. Sevmiyorum dedi yine suçlu. Okuyamadı cahil dediniz küçümsediniz. Okudu, çalıştı kendini savundu.Olmadı yine beğenmediniz. Yasaklar, kurallar getirdiniz. Şüpheler, töreler ve elalem Tanrısıyla kızların ve kadınlarımızın kendileri olmalarına, var olmalarına izin vermediniz. Kadınları yaşarken bile öldürdünüz. Bir gün olsun gözlerini, yüzlerini güldüremeden öldürdünüz. Ellerinizden önce yüreğinden tutmalıydınız.
Her yer suç mahali, sevdikleri güvendikleri şüpheli... Sanki mayınlarla dolu ölüm arazilerinde dolaşıyor, katlediliyor kızlar, kadınlar , analar. Törelere ve cinayetlere son verilmeli artık yeter. Yeter!...
Soruyorum herkese söyleyin bu nasıl bir bağnazlık, nasıl bir cehalet? Siz, bir kadın öldürüldü sanırsınız... Oysa çocuklar ölür, aile ölür, umut ölür. Yarınlar ölür, gelecek ölür. Kalemimiz kan susuyor, dilimiz isyanda.
Öfkeliyim Efendiler, öfkeliyiz hepimiz. Her yer suç mahali öldüren ya sevgilisi, ya eşi. Ya da aileden biri abisi, babası. Ölüm sözde en sevdiklerinden geldi. Seven saçının teline bile zarar veremez inan. Faili meçhul hiçbir cinayet yoktur inan... Bu zülmü, bu kanı, bu vahşeti durdurun. Sevmeyi de, korumayı da yanlış öğrenmişsiniz Efendiler.Bizler ölüyoruz, öldürülüyoruz kendinize gelin Efendiler!... KADINA ŞİDDETE SON. MERAL İŞLEYEN TUFAN

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kadına şiddete son ! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kadına şiddete son ! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KADINA ŞİDDETE SON ! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
4.1.2021 11:16:32
Kadın cinayetleri politiktir.

Sevgilerimle...
Özgür
Özgür, @ozgur1
4.1.2021 11:11:12
Yüreğine sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL