Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Sadık Aygül
Sadık Aygül

YOL

Yorum

YOL

3

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

912

Okunma

Okuduğunuz yazı 4.12.2020 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

YOL



Artık hiç bir tehlike kalmadığını düşündüğümde geri döndüm. Duvarların arkasından gelen ağıtlar dışında bütün sesler terketmişti dünyayı. Yeterince kan akmış, toprağın derinliklerine kadar işlemiş; can, akan kanın ucunda varacağı yere ulaşamadan bedeni bırakıp gitmişti. Köklerimi sorabileceğim hiç bir canlıya rastlamadım. “Güven hiç kimsenin olmaması mı?” diye sordum, dallarından kan damlayan bir ağaca. Ölmüştü. Onun yerine yol cevapladı. “Hayır” dedi. Ağzında bir çok kelime vardı ama, dışarıya çıkartmadı. Sadece “ulu çınara git” demekle yetindi.
“Nasıl?”
“Sen yürü, ayakların bilir.”
Sessiz yürüdüğüm için çınarın yanına hemen vardım. Ben konuşmayınca yol da bir şey söylemedi. Birbirimizi tanıyor olsak “küskün” gibi derdim, ama öyle değildi. İki yabancı gibi; birbirini tanımaya cesaret edemeyen…
Çınarın dibinde ayakları toprağa kök salmış; derisi, yaralı bir çınarın kabukları gibi kat kat çıplak vücudunu kaplamış bir kadına rastladım. Dizlerine kadar uzunan göğüslerinden durmadan süt akıyordu. Göz kapaklarını yavaşca araladı, yaprak yeşili gözleriyle beni süzdü. Ben bir şey söylemeden, o niçin geldiğimi biliyordu.
“Deli kız çıplak ayaklarıyla yola çıktığında yollar hiç bitmez, uzar da uzardı” dedi.
“Ben çabuk ulaştım yanına” dedim.
“Deli kız yolla konuşur, ona hikayeler anlatır, hoş zaman geçirirlerdi; bu yüzden yol, onun yolunun bitmesini istemezdi, o da varacağı yere hep geç ulaşırdı. Onu yolun bırakmadığını ayağının altına bakınca anlardın. Yolu, sadece yürümek için kullananların ayakkabılarının parçalandığı yerde deli kızın ayağına toz bile bulaşmazdı.”
Ayaklarımın altına baktığımı görünce güldü. O gülerken koca çınarın yaprakları hışırdadı. Ayakkabımın tabanına küçük keskin taşlar batmıştı. Tırnaklarımla onları çıkarmaya çalıştım, parmağım kanadı. Geri çekilip oturuşumu düzeltmeye uğraşırken kanım ulu çınarın altında oturan kadına bulaştı. Kadın derin bir soluk aldı, “yüz yıllar sonra delilikle ululuk arasında ki bağı görmeye gelen birisi oldu nihayet” dedi ve gözlerini kapattı.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yol Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yol yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YOL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Mehmet Burhan AKIN
Mehmet Burhan AKIN, @mehmet-burhan-akin
5.12.2020 13:51:45
Dünya var olduğu müddetçe yer yüzünde kan akmaya devam edecek sanırım, öncülüğünü Kabil başlattı, Habil'i katlederken. Soyumuzu soracak kimseyi bulamıyorsak, sebep yine insanoğlunda aramak gerekir, katlimize sebep yine biziz. Yetinmedik; doğaya saldırdık, kendi ellerimizle sonumuzu hazırladık.

Benzetmeleri harika olan bir yazı okudum, kaleminiz daim olsun Üstadım.

Saygılarımla..
İBRAHİM YILMAZ
İBRAHİM YILMAZ, @ibrahimyilmaz1
5.12.2020 11:17:40
bir solukta okudum
var ol usta
siz köyümün karşı yamaçlarını kaplayan orman tanımsız yeşillik okyanusuna dadanan haramileri görseniz.
nice öyküler döktürürsünüz.
kutlarım
Sevil Sev
Sevil Sev, @sevil-sev
4.12.2020 14:27:51
Yol Güzeldi kutlarim
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL