Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Gümüşhanlı
Gümüşhanlı

15 Temmuz

Yorum

15 Temmuz

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

636

Okunma

15 Temmuz

15 Temmuz

İstanbul’da ve Ankara’da yiğitlerin,TBMM’de Millet irâdesinin, Emniyet’te cengâverlerin, Genel Kurmay’da kahramanların, darbecilere karşı Allah Allah nidalarıyla yeri göğü inlettiği bir günün gecesidir.
Uzun lafın kıssası ismiyle müsemma şehid ve gazilerle destan yazıldı eyvallah!

Buraya kadar anlaşılmıştır.

Şehid olanlara rahmet olsun!

Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Gâzilerimiz, kendileri için toplanan yardımların nereye gittiğini sordular diye Ankara’da bir kuruluşun genel merkezinde toplatılıp ikinci kez gâzi edildiler bunu da biliyorum...

Anlaşılmayan taraf ise, darbenin siyasi ayağının araştırılmaması

Birisi çıkıp dedi ki, Amerika’nın gayri meşru çocukları kaybetti. Yani demek oluyor ki, darbeyi Amerika (feto) vesair... yaptı. iyide Amerika’nın gayrimeşru çocuklarının Türkiye’deki babası kim?

Siyasi ayağı neden araştırılmıyor?

Hükümete karşı darbe yapıldıysa, siyasi ayağının araştırılmasını reddeden niye hükümet?

? işaretleri meselenin özetidir.

Bu millet, kendi selâlarına koşarak giden kahramanlarını asla unutmayacak.

Fakat, böyle bir kargaşa hâlinde, karışıklık hâlinde herkesi sükunete ve sokağa çıkmamaya davet edeceğine halkı sokağa dökeni de asla unutmayacak.

Kaldı ki o günlerde canlı bombaların toplu toplu vakalar, hadiseler ile sonuçlandığı günlerdi.

Gerçek 15 Temmuz tvlerde yansıtılanların tam tersi hain diye yaftaladıkları vatan evlatları yıllardır mağduriyet yaşıyorlar.

Çoğu işinden atıldı.

Memleket hapishanelerinde suçsuz yere yatıyorlar.

Hastalara tedavi edilme şansı verilmiyor vs...

Kime ne anlatacaksın, herkes kendi siyasi perspektifinden meseleye bakıyor...
Ben meselenin ilk başında ne söylediysem aynı düşüncedeyim yineliyor yine söylüyor, yazıyorum bir hainin gözyaşlarıyla diğer bir haine şiir yazdılar.

Vesselâm

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
15 temmuz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 15 temmuz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
15 Temmuz yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL