Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Fikret Şimşek
Fikret Şimşek

Y A Z M A K

Yorum

Y A Z M A K

5

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

904

Okunma

Y A Z M A K

Y A Z M A K



Evet yazmak, çok farklı konuşmaktan. Söz uçar gider ama yazı kalıcıdır.
Bir güzel insanın hayatını araştırdım.
"Hasan Nail Canat" Yazar - Şair ve Tiyatro sanatçısı. Allah rahmet eylesin. Cennet mekanı olsun.
Onun hakkında çok şey yazmayacağım. Lâkin, ne mutlu yaşamı sürecinde böyle güzel
eserler bırakabilenlere.

Küçücük bir yazısını sizlerle paylaşacağım:

"-Önemli olan ihtiyacı farketmek. Bu insanlar öyle şeylere şartlandırılmışlar ki sanat ve edebiyatın zaruretini farkedemiyorlar.
Mesela onbinlerce insanı bir meydanda toplayabilir, onları üç-beş sloganla coşturabilirsiniz ama bir şiir dinlemeye ya da bir hikaye okumaya kimseyi davet edemezsiniz.
-Biz halen davet ediyoruz...
-Siz kahramansınız. Çünkü kolaya talip olmadınız. Kıymetinizi bilin ve sakın bu işin peşini bırakmayın.
Güzeli ve güzelliği esir pazarındaki tellallar gibi satmayın. Sanat yapmak; gülü incitmeden gül yaprağına şiir yazmaktır.
Dikkat edin gençler, bu, bülbüllerin işidir. Bülbül kılığına girmiş karga olmayın."




Hani bir şiir, bir yazı vesile olur bazen. Karşınızdaki insanın yüreğini görürsünüz. Vatanperverdir. Namuzsuza kurşun olur kimi dizeler.
Varoluşun asâletini haykırır dizelerinde. Hümanizmi anlatır. Aşkı anlatır. Sevgiyi anlatır. Bazen de acıyı anlatır şair.
Oturur da hiç çıkmaz ya insanın içinden acı. Hani kapkaradır bulutlar, şimşekler çakar, yıldırımlar düşer.
Tir tir titrerken, büzülmüş bir derviştir mağarada şair.

Bir ateş yakar, başlar semâh. Döndükçe döner. Bir toprağı, bir gökyüzünü öper. Aşkın mâbedinde, bir başka âlemdedir.
Döndükçe içinden bir volkan fışkırır. Dereler çağıl çağıl dökülür dağlardan.

Patikada, başında fener, bir dağcı düşünün. Dağın ortasında, yapayalnız yürürken, neler düşünür, neler geçer içinden.
Bir karıncadır, dudakları kurumuş, susamış. Susamış, sessizliğin merkezinde hiçliği içerken, rüzgârın soluğundan mânâyı çeker içine.


Aşk
İçimde çığ
Hep düştü uçurumlara
Son gülümdü hazanda açan
Şimdi üzerinde; k a r t a n e l e r i....




O zerredir.
Nur kaplı bir fânustan
Seyreyler âlemi.

..............

Fotoğraf: Güney Kaçkarlar. Ovid Dağı. Zirvede ben.
Sevgili Ağabeyim büyük dağcı Hikmet Şimşek görüntüledi.

Fikret Şimşek

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Y a z m a k Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Y a z m a k yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Y A Z M A K yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
MÜSLÜM BAYRAM
MÜSLÜM BAYRAM, @m-sl-mcbayram
14.6.2020 15:41:59
İyi hikayeler paylaşılmalı ki
Değeri mühürlensin
Aksi halde sizinle ölür

Tebrikler Nice Saygılarımla
Etkili Yorum
Serhat AKDENİZ
Serhat AKDENİZ, @serhatakdeniz
14.6.2020 15:15:38
Yazmak... Ucundan bucağından bulaştığımız, belki sebebini dahi bilmediğimiz bir eylem. Yaşamın içimizde biriktirdiği sessiz çığlıkları boşaltıyoruz belki. Belki de o paylaşmak ihtiyacı hissediyoruz birileriyle. Ki insan doğası gereği paylaşım ruhlu yaratılmıştır zaten. Öğrenmek yaşamak ve aktarmak paylaşmak. Tecrübelerini sonraki nesile aktarmak...
Bir dağcının, onca tehlikeyi, zorluğu
hatta ölümü bile göze alarak bir dağın en tepesini hedeflediğini algılayabilir, anlatabilirsek ; belki bu tutkunun da -yazmak- açılımını kavrayabiliriz.

Yazıya gelirsek; okurken insanın içinin dağ havasıyla dolduğunu söylemeliyim kendi adıma. Samimiyet ve hissiyat her metrede her cümlede hissediliyor. Alıntıladığın bölüm ise tam bir önsöz gibi.


"Susamış, sessizliğin merkezinde hiçliği içerken, rüzgârın soluğundan mânâyı çeker içine"

Emeğine yüreğine sağlık dağ adam.


hürmetle

Fatma Oral
Fatma Oral, @fatmaoral
14.6.2020 14:29:38
Hasan Nail canat ın paylaştığınız yazısı ne kadar güzel ve anlamlı. Her kelimesi inceden seçilmiş. Yazının içeriği ile bir bütün.
Hoş bir yazı idi.

Kaleminize sağlık.

Saygılarımla
asude_vuslat
asude_vuslat, @asude-vuslat
14.6.2020 12:37:07
çok beğendim bu da seçilsin güne

bugün hep güzel yazılar okuyacak gibiyim

hadi bakalım

insanın içinde ki maneviyata ayna tutulmuş gibi anlatmışsınız

tebrikler

YediYıldız
YediYıldız, @yediyildiz
14.6.2020 02:32:44
“ Dikkat edin gençler, bu, bülbüllerin işidir. Bülbül kılığına girmiş karga olmayın."

Me güzel demişler.Nur içinde uyusunlar.

Aydınlatıcı bir yazı okumak keyif verdi.

Yüreğinize emeğinize sağlık

Saygılarımla

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL