Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
A u B a D e
A u B a D e

Kuşların dansı...

Yorum

Kuşların dansı...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

707

Okunma

Kuşların dansı...

O daima ordaydı
Biz onu yeni farkettilk
Temelsiz oligarşik düzenlere
Kapılmadan önce ayrılmaz varlığımızdı.

Çarkların dönmesiyle koptuk biz
Yoksa bunca çileye ne gerek vardı
Ve sonra varoşlara tutunduk
Düzenin parçası olduk
Kimimizi yuttu, kimimizi şaşırttı
Sen unutsanda zaman unutmuyor işte
Topaç gibi dönen dünya kanunu
Tersine göç olduğunda hatırlarsın
Kuşların dansını.

Henüz geç değil hatırlar toprak kokunu
Hatırlar bir çok elementini
Lakin su ister, özveri ister, emek ister,
O zaman hak edersin gölgede yatmayı
O zaman seyredersin kuşların dansını.




Mustafa Yaman
16 mayıs 2020




















Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kuşların dansı... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kuşların dansı... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kuşların dansı... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL