Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
fırtana
fırtana

ANNELER GÜNÜ

Yorum

ANNELER GÜNÜ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

713

Okunma

ANNELER GÜNÜ

ANNELER GÜNÜ

Anneler Günü Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca anne bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anılmaya devam edilir Anneler Günü Türkiye de 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katlanan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur. Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği’nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir. Anneler Gününde annemize bir demet kır çiçeği armağan ederek, bir güzel sözcükle yanağından öperek onu çok mutlu ederiz.
Benim için Anne kelimesi çok şey anlatır anlatmaya kelimeler yetmez . Anne fedakarlık, cefa, sefa , canını hiçe saymak, kendini düşünmeyen çocuklarını düşünen iyilik meleğidir her zaman, Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır. Sanırım ANNE bu demektir .Benim Annem de yazdığım kelimeler gibidir.
Benim Canım Annem senin Hakkını ödeyemem hiçbir zaman Annelerimizin değerini bilelim, her zaman Annelerimize karşı saygılı , sevgili olalım Öldükleri zaman da kıymeti bilelim .Onlar için her zaman dua okuyalım, ve iyilikler yapmalıyım . A nelerin Ayakları Altındadır Cennet
Sözlerime Son verirken Annelerimizin kıymetini bilelim her zaman Saygılı ve sevgili olalım onları hiç bir zaman üzmeyelim Bütün Annelerin ve Anne Adaylarının Anneler Kutlu olsun. Saygılarımla , Sevgilerimle

Ben Tanıdığım ve Sevdiğimn Annelerin Anneler Gününü kutlarım Annelerin bir güne sığmayacağını Ben biliyorum. Bu gün ismen Annelere ithaf edildiğinden bende Annelerimizin gününü kutluyor ellerinden öpüyorum.Hayır dualarını insanlık âleminden esirgemesinler
Zeynep Didem Gezgin

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Anneler günü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Anneler günü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANNELER GÜNÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL