Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
ipekyolu
ipekyolu

ANALAR GÜNÜ^NE ARMAĞAN

Yorum

ANALAR GÜNÜ^NE ARMAĞAN

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

498

Okunma

ANALAR GÜNÜ^NE ARMAĞAN

ANALAR GÜNÜ’NE ARMAĞAN
YAHYA AKSOY
Prizren’li şair Necati Zekeriya’nın hayatı şiirdi, şiiri ise kadın: “Göz bebeğinde yatacağım/ağlayacağım yeşili/yüreğinde dolaşacağım/toplayacağım yağmuru/gökyüzüne çıkacağım/yaşayacağım maviyi/gözüne gireceğim/öldüreceğim kendimi/arayacaklar otlarda beni/bulacaklar yüreğinde.”
Şiirimizde ana sevgis : (“İki eli sıcak sıcak/ekmek, çörek yapar bana/hem pekişik hem yumuşak/severim anamın ellerini/sıcak olur soğuklarda/soğuk olur sıcaklarda/(...)/anamın anamın elleri.” Naim Şaban /Prizren’de Skender Muzbeg’in bir iletisinden.
“…Elbet sefil olursa kadın alçalır beşer…!” Tevfik Fikret
ANA
“…Ülkesi,Ulusu için
Yedi düvele, yedi evlat kurban veren,
‘Vatan sağolsun’ diyen ana,
Kurtuluş Savaşı’nda,çocuğu sırtında,kağnı başında,
Kar kış demeden toprak,tarla başında,
Elinde kürek,mangal yürek görev başında,
Vatana kurban, toprağa yorgan ana,
‘Cennet, anaların ayakları altında’
Elini, ayagını öperim,
Yüreğime gömerim,
Bir gün değil ,hergün senin ana,
‘Ana gibi yâr, vatan giibi diyâr olmaz’
Anadolu, analarla dolu
Kurban sana.” Yahya Aksoy
Aramızdan ayrılan sevgili anamın ve tüm aziz anaların ruhu şâd olsun.Analar, evlatlarının kalbinde sonsuz olarak yaşarlar, ölümsüzdürler.Başta şehit anaları olmak üzere, eli öpülecek, baş tacı edilecek tüm analara ,sağlık, huzur ve mutluluklar dileyerek “ANALAR GÜNÜ’NÜ kutluyorum.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Analar günü^ne armağan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Analar günü^ne armağan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANALAR GÜNÜ^NE ARMAĞAN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL