Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
eğitimci/yazar
eğitimci/yazar

Dua Zamanı

Yorum

Dua Zamanı

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

607

Okunma

Dua Zamanı

KAZIM ÖZTÜRK
ÖZTÜRKÇE
[email protected]
[email protected]




DUA ZAMANI

Değerli gönül dostları, zor zamandan geçiyoruz. Rabbim encamımızı hayır eyleye. Her olaydan ders çıkartmak, olanlardan ibret almalıyız. "koronavirüs" adı verilen, asrımızın vebası dünyayı kırıp geçiriyor. “Görelim Mevla ne’yler, ne’ylerse güzel eyler” diyen Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın bu sözü ne kadar anlamlı.
Bendeniz, bu hastalıktan da bazı derslerin çıkarabileceğimiz, bazı mesajlar alabileceğimiz kanaatındayım. Şöyle ki;

1. İsrafta sınır tanımadığımız günümüzde, iktisatlı davranmayı, orta yolda gitmeyi, aşırılıklardan sakınmayı önemsememizi kulağımıza fısıldıyor. Çöplere atılan ekmekleri, çift çift ayakkabıları, dolaplar dolusu elbiseleri, evimizde pişen yemekleri…beğenmeyip burun kıvıranları, har vurup harman savuranları,
2. ilahi yasalara uymamakta direnildiği zaman Allah’ın şamarının sert olacağı, O’nun bizi çepeçevre kuşattığı, yaratanın yasalarının dışına çıklamayacağı, “Allah’tan geldik, Allah’a gideceğiz” düşüncesinin unutulmaması,
3. Bu evrenin sahibinin Allah olduğunu unutmamamızı, Rabbimize kafa tutan, dünyayı yangın yerine çeviren zalimlere en küçücük veya gözle görülmeyen varlıklarıyla dersini vereceği, Nemrutun burnundan girip, beynini kemiren sivrisinek gibi, Kabe’yi yıkmaya gelen Ebrehe’nin devasa ordusunu Ebabil (Dağ kırlangıcı) kuşlarıyla yerle bir ettiği gibi, Nuh’un azgın, inkarcı kavminin tufanla helak olduğu gibi...
4. Allah’ın, her an, her yerde ve her zamanda hazır ve nazır olduğu, bilemediğimiz, tahmin edemediğimiz durumlarda varlığını hissettirdiği, hissettireceğinin.... bilinmesini hatırlatıyor.

Allah’tan başka gidecek kapımız, O’ndan başka kaçacak yerimiz yok. Kur’anda; "eyne’l mefer?" Kaçış nereye? der. "Her nefis ölümü tadacaktır" ifadeleriyle bizlerin her an ölüme hazırlıklı olmamızı ister.
Aklımızı başımıza almak zorundayız. Biz, Allah’ın mülkünde emanetçiyiz. Emaneti yerli yerinde kullanmak ve zamanı gelince sahibine iade etmekle yükümlüyüz. Bu dünya geçici. Ebedi ve sonsuz yer Ahirettir. Dünyada Allah’ın kurallarına uygun yaşarsak, ölümümüz ve ahiretimiz güzel olur.
Hergün yatsı ezanından sonra camilerimizin minarelerinden dualar yükseliyor. Duadan uzak kalmayalım. Her zaman, her yerde ve her türlü durumda Rabbime niyazda bulunalım. Dua güç verir, dua bize manevi destektir. Duanın desteğini yanında hissetmeyen hiçbir insan yoktur.
Haydi Türkiye şimdi dua zamanı. Ellerimizi açalım, Rabbimize yalvaralım. Yalvaralım ki bizi bu beladan kurtarsın. Dua edelim devlet ricalimize, dua edelim devletimizin bekasına, duada bulunalım, sağlıklı, huzurlu, barış dolu bir Türkiye’ye.

Dua!

Dua ile doğduk biz, onu hız biliriz,
Semadadır elimiz, cana söz oluruz,
Başka var mı yerimiz, Hakta naz buluruz,
Aflarını saçıver, bizi terk eyleme!

Derinden bakınışlar, Rahmana ulaşır,
Hüzünlü yakınışlar, hû’lara karışır,
Seherde yakarışlar, Allah’a erişir,
Rahmetini açıver, kapı berk eyleme!

Zoru tattığımızda, ellerden tutuver,
Yanlış yaptığımızda, yollara katıver,
Özden saptığımızda, kulundan atıver,
Hatalardan geçiver, zehir zerk eyleme!

Gözyaşlıdır duamız, Rahmanımız sensin,
Salahımız rehamız, Mihmanımız sensin,
Günahlarla bîtabız, dermanımız sensin,
“Kulum” diye seçiver, nara gark eyleme!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dua zamanı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dua zamanı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dua Zamanı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL