Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
SAVAŞÇI (SÜNDÜS TOKGÖZ)
SAVAŞÇI (SÜNDÜS TOKGÖZ)

EVLİLİK VE MANEVİYAT

Yorum

EVLİLİK VE MANEVİYAT

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1253

Okunma

EVLİLİK VE MANEVİYAT

EVLİLİK VE MANEVİYAT

Herkesin algısına göre farklıdır evlilik. Genelde herkes mutlu olmak için evlilik yapar. Evlilikte asıl niyet; Allah rızası olmalı.

Diyeceksiniz, evliliğin maneviyatla ne ilgisi var, hem de çok ilgisi var. Çünkü maneviyat evliliğin olmazsa olmazlarındandır. Çünkü maneviyat evliliğin bel kemiklerinden bir tanesidir.

Sevgili dostlar evlilik çok güzel bir müessesedir. Eğer eşinizle her konuda anlaşabiliyorsanız ne mutlu size. Maddiyattan önce maneviyata önem veriyorsanız ne mutlu size.

5 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak diyorum ki, her daim maneviyatı ön planda tutun.
Biz nişanlandığımızda eşim çalışmıyordu. Benim tek bir güvencem vardı, o da ALLAH. Her daim Rabbime güvendim. Evliliğimin temeline Allah’ın rızasını koymuştum. Mutlaka Allah bize hayırlı bir kapı açacak, diyordum. Nitekim biz evlendikten 1.5 - 2 yıl sonra Allah bize bir iş kapısı açtı. Elhamdülillah eşim o gündür bu gündür çalışıyor. Evliliğimde hiçbir zaman maddiyata önem vermedim, her zaman maneviyata önem verdim. Çünkü nice insanlar maddiyatı çok iyi olsa bile ayrılıyorlar. Ama bir evliliğin yürümesi zora girmişse hatta yürümesi imkansız hâle gelmişse boşanmanın gerçekleşmesi zaruridir. Buna dinimizİn müsadesi vardır. Boşanma Allah’ın en sevmediği helaldir.

Evliliğin temel taşları sevgi, saygı, güven ve ferdakarlıktır. Maneviyatı her zaman ön planda tutun. Maddiyata maneviyat kadar önem vermeyin. Evliliğinizdeki sıkıntılara sabredin. Eğer sabrederseniz kazanan siz olursunuz. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

Evliliğinizde ne kadar maneviyata önem verirseniz o kadar mutlu olursunuz. Evlilik tohumları Allah rızası niyetiyle atılmalı ki Allah nice güzel kapılar açsın.
Sadece niyetiniz Allah rızası için olmalı.

SÜNDÜS TOKGÖZ - KONYA
17.08.2018 - CUMA 02.44

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Evlilik ve maneviyat Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Evlilik ve maneviyat yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EVLİLİK VE MANEVİYAT yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
6.3.2019 15:36:54
Evlilik doğru insan ile yapılırsa insan ömür boyu mutlu olur. Allah'ın da emridir aynı zamanda, mutlu bir evlilik, dürüst ve namuslu insanları zina günahından da alı koyacaktır... Kutlarım...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL