Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Cahit KARAÇ
Cahit KARAÇ

Türkiye'm

Yorum

Türkiye'm

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

696

Okunma

Türkiye'm

Türkiye’m
Umarım, bu cumhurbaşkanlığı seçimi; Bunca yılda cumhuriyeti içlerine sindirip, laikliği anlamayan dindarlar ile dini cumhuriyetin karşısında görüp, Müslüman olup da Müslümanlığı anlamayan laiklerin bu çatışmacı üslup ile başlanılan seçim sonunda ya birbirlerini çok daha iyi anlayıp anlaşarak, barış içinde kardeşçe el sıkışıp kucaklaşarak yaşayacakları bir seçim dönemi olacak.

Ya da her iki tarafta birbirini anlamayıp, ayrışıp uzaklaşarak birbirine karşı daha çok bıçkınlaşıp ayrışmanın oluşacağı yeni bir dönemin ya da Türkiye için çıkmaz yeni bir yolun başlangıcını oluşturacak olan bir seçim dönemi olacak diye düşünüyorum.

Ancak bu düşüncemi hiç gaile almayıp Türkiye’m acısından ilk düşüncemin zenginleştirilip gerçekleşmesini istersek işte o zamanda yukarıdaki ilk düşüncemden hareketle aşağıdaki düşüncemin tahakkuk etmesi için birlik olunması gerekir ki, başarılı olunup, bir kazanç elde edilebilsin.

Onun için şayet bu seçimde sağlanan başlangıçtaki iyi niyete dayalı uzlaşı sonuna kadar devam ettirilip seçimde de başarı sağlanırsa; işte o zaman bu sağduyulu hareket, laik cumhuriyetçilerle, inançlı dindar Müslümanların, bu güne kadar, bir araya gelip yapacakları ülkedeki en büyük uzlaşı, en büyük barış bu olacaktır.

Bu büyük uzlaşı ve barış sonunda Türkiye’nin cumhuriyet döneminde yapılıp kazanılmış olan en büyük sosyal barışı, en büyük demokratik kazanımı bu hareket olacaktır.

Bu barış aynı zamanda da ülkedeki milliyetçilerle, ulusalcıları, laik cumhuriyetçilerle muhafazakar ve dinine bağlı halk ile diğer bütün kesimleri bir araya getirip dayanışma ve paylaşım içinde hoşgörüye dayalı bir yaşamında ilk nüvesini oluşturacağını düşünüyorum.

Elbette ki oluşup başarılı olunacak bu oluşumun sonunda da önce cumhuriyet demokrasimizin daha çok gelişip olgunlaşacağını ve sonunda da tüm halkımızın barış içinde yaşayıp zenginleşeceği ve Atatürk’ün özlemini duyup sonunda gerçekleştirilmesini istediği, çevremizde güçlü olup, bütün dünyaya örnek olan büyük bir Türkiye olacağını düşünüyorum.

22.06.2014
Cahit Karaç

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Türkiye'm Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Türkiye'm yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Türkiye'm yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL