Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
KALEMİ SAYE
KALEMİ SAYE

ANAHTAR

Yorum

ANAHTAR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

807

Okunma

ANAHTAR

Kavruk yüzlerinde pırıl pırıl parlayan gözleri vardır bir çift mühür gibi. Eğer köy öğretmeniysen aşinasındır bu yüzlere. Hikayelere, şiirlere bazen fotoğraflara konu olurlar elinde bir parça yağlı ekmekle. Çok severiz, çok özleriz belki başladığımız yere en yakın yerdir diye.
Her eylül bir heyecandır, meraktır hem öğrenciye hem öğretmene.
‘Hadi bakalım, sınıfa gidiyoruz’ dedi yeni bir ses, pır pır etti minik yürekler. Utangaçlıklarını bastırmak için uygun adımda şakalar yaptılar birbirlerine ve kıkırdayarak süzüldüler koridorlardan.
Sınıfın önüne geldiğinde ilk fark ettiği kapının kolu artık göz hizasında değildi, belli ki büyümüştü. İçerde harf fişlerini de göremediğinde emin olmuştu bundan. Koşarak bir sıya oturdu. Ama üç kişi olunca bir sırada, kalkmak için onu seçti öğretmen. Mahsundu; en arka sıraya geçerken. Ders boyunca gözleri gözlerine değdi öğretmenin. Neden ben?
Sınıf düzenini alırken bir eğlence seansı başladı. Çocuk seslerini sadece sıra gıcırtıları bozuyordu. Bir de o ses; içindeki bütün gıcırtıları susturdu. ‘Al bakalım şu anahtarı, burası senin sorumluluğunda bundan sonra’ diyerek kitaplığı gösterdi öğretmen. Belki bir şehrin anahtarı değildi ama bütün kapılarını açmıştı hayatın.
HAYATIN KAPILARINI AÇMAMDA REHBER OLAN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİN VE MESLEKTAŞLARIMIN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLARIM.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Anahtar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Anahtar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANAHTAR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL