Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
NedameT
NedameT
VİP ÜYE

Türk Vatanı..!

Yorum

Türk Vatanı..!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

787

Okunma

Türk Vatanı..!

Türk vatanı, Türk milletine atlas bir kumaştan biçilmiş, en dar bir gömlektir,
ve hiç kimseye verilecek bir parçası yoktur.
Mucip sebeplerini, ister efsanelerden, ister fırsat ve kuvvetten alsınlar,
Edirne’den Ardahan’a kadar bu vatan tüm Türk,
Milletinin Naaş’larıyla süslenmedikçe, bir karış toprak vermeyeceğiz.
Biz bu uğurda şerefle ölmeyi, ebedi hayatımız için bir başlangıç sayıyoruz.


Cevdet Kerim İNCEDAYI. (Dönemin Ulaştırma Bakanı 1940-1941)
Ek Not.:
Cevdet Kerim İncedayı, Türk siyasetçi. Sinop’a yerleşmiş Feşmuh ailesindendir. 1918’de Gülhane Askeri Tıp’tan mezun oldu. Harp Akademisi’ni bitirdi

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Türk vatanı..! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Türk vatanı..! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Türk Vatanı..! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL