Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ttttark
ttttark

SAĞLİKLİ RUH NASİL OLMALİ

Yorum

SAĞLİKLİ RUH NASİL OLMALİ

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

927

Okunma

SAĞLİKLİ RUH NASİL OLMALİ

sağlik denılınce hemen akla beden göz kulak ayak el gelir halbuki akıl sağliği guzel duşunme doğruyu bulmak da onemli ve en önemlisi ruh sağliği ruh ne kadar sağlam olursa beden akılda o kadar sağlikli huzur mutluluk bır ömur yaşariz.
bir kıtapda okumuştum sağlıkli ruh nasıl olmali madelerıyle size aktarayım

1..Sağlıklı bir kişilik şahsiyetli ,orijinal ,otantik gerçek bir kişidir;sağlıksız kişilik bağımlı ,maskeli ,sahte ve yapmacık bireydir.

2)Sağlıklı kişilik kendi kendisidir;sağlıksız kişilikse hep bir başkası olmak için can atar.

3)Sağlıklı kişilik yüreği nükleer güç merkezi gibi biteviye sevgi üreten ,sevgi dağıtan ,diğeri ise evham ve tutku üretip başkalarının sevgisini hovardaca tüketn biridir.

4)Sağlıklı kişilik yargılamadan algılamaya , mahkum etmeden anlamaya çalışır;diğeri ise anlamdan yargılar ve mahkum eder.

5)Sağlıklı birey cömerttir , paylaşmayı sever;sağlıksız birey ise cimridir ,insanlara dönüktür ve paylaşmaz

6)Sağlıklı şasiyet kendine saygı duyan kimsedir;sağlıksızbirey kendine saygısını yitirmiş ,başkalarına saygı duymayan bireydir.

7)Sağlıklı şahsiyet özeleştiri yapar;diğeri ise kendi kendisine özeleştiri yapmadığı gibi başkalarının kendisini yapıcı bir şekilde eleştirmesine de tahammülü yoktur.

8)Sağlıklı şahsiyet hayatın dört mevsiminin olduğunu bilir ve her mevsiminin güzelliğini keşfederek mutlu olmanın yollarını arar;sağlıksız birey ise hayatın tek bir mevsimden ibaret olmasınıister ve diğer mevsimleri inkar ederek mutsuzlugunu kendi elleriyle davet eder.

9)Sağlıklı şahsiyet zengin bir iç aleme sahiptir.O dünyada ,kendi sırlarına da başkalarının sırlarına da yer vardır.Sağlıksız bireyin iç dünyası kısırdır.Ne başkasının sırrını tutabilir ne kendi sırrını.

10)Sağlıklı şahsiyet kendine saygı duyanır;sağlıksız birey ise kendisine saygısını yitirmiş dolayısıyla başkalarına da saygı duymayan bireydir.

h.z muhamedın bu sözunude aktarmadan duramiyacam

..İnsan ekmekle doyar ,emekle büyür ,sevgiyle yaşar.
Çöplük içinde yetişen gülden sakınını


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sağlikli ruh nasil olmali Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sağlikli ruh nasil olmali yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAĞLİKLİ RUH NASİL OLMALİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ugurozaltin
ugurozaltin, @ugurozaltin
13.10.2008 17:49:55
Çok güzel tespitler kutlarım

Bu tespitleri kendi forumumada ekledim tşk ederim
€nis
€nis, @€nis
13.10.2008 15:25:33
Teşekkürler paylaşıma ve emeğe..

selam ve saygılarımla..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL