Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
selahattincansız
selahattincansız

BABAMDAN KALAN HİKAYELER

Yorum

BABAMDAN KALAN HİKAYELER

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1052

Okunma

BABAMDAN KALAN HİKAYELER


Ormandan kesilen odunlar eşeklere yüklendi. Yola dizildiler. Adamsa arkada kalan eşeğe değneğiyle vuruyor ki hızlansın. Önde giden iki eşek konuşuyor. Arkadan değneğin sesini duyunca biri ötekine soruyor:
- Arkadan gelen o ses ne ki?
- Komşu köyde düğün oluyor; davulun sesi.
Derken az sonra adam sopayı öndekinin kulağının dibine indirince:
- İşte şimdi bizim kapıya da geldi.

Not: benim anladığım; hani uzaktan davulun sesi hoş gelir derler ya; bir sorun, bir acı başkasında bize başka yansır ama bizde başka. ‘ataeş düştüğü yeri yakar.
…….

Irmağın karşı trafındaki kazların yumurtaları beyazmış. Beri tarafta da bir kaz varmış ve siyah yumurtluyormuş. Bu yüzden annesinden devamlı azar işitiyormuş. O da diyormuş ki:
- Bende karşıda olsam beyaz yumurtlarım…
Böyle durmadanbahaneler üretiyormuş. Karşı taraf deyip duruyormuş.
Derken birgün uçarak karşı tarafa geçmiş. Ama ne fayda yumurta yine siyah. Süklüm püklüm annesinin yanına döndü.
Annesi:
- Sende bu popo olduğu müddetçe o taraftada bu taraftada siyah yumurtlarsın.

Not: Şimdi bazı çocukların bahaneleri aklıma geldi. Hani derlerya; ‘kursa gitmeliyim, cep telefonum yok, bilgisayarım olsa başaracağım, şunum olsa, bunum olsa vb. bahane çok. Ama bakıyorsun dağ başındaki çoban sınavlarda rekor kırıyor…
…..
Baştan sağma iş yaptığım zaman da babam; ‘tosunlara öküzlere’ derdi. Yani yaptığın işin ne olduğu belli değil.

Allah rahmet eylesin.

Selahattin Cansız

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Babamdan kalan hikayeler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Babamdan kalan hikayeler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BABAMDAN KALAN HİKAYELER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL